Home / archiefcentraal / vliegende start voor atletiekbaan av salland

vliegende start voor atletiekbaan av salland

AV Salland heeft haar eigen atletiekbaan zondag geopend. Op het sportterrein aan de Hammerweg in Raalte ging de langgekoesterde wens voor een eigen baan in vervulling. Wethouder Hiemstra opende de baan officieel, waarna een dag vol sportieve activiteiten volgde.

Na de opening gaf oud-Europees Kampioen Bram Som een loopclinic. Toen die voorbij was, volgde er een tweede clinic van Som, ditmaal gericht op de beginnende loper. Uit de eigen stal van AV Salland kwam Lieke Muller. Hoewel ze geen lid meer is, droeg ook zij haar steentje bij aan deze feestelijke dag. Ze verzorgde een demonstratie.

Overigens, wie zelf actief aan de slag wilde, kon dat ook doen. Er werd een vierkamp voor kinderen gehouden en de nog jongere kinderen konden ‘uitwaaien’ om de stormbaan.

Wie in een lager tempo wilde bewegen kon onder begeleiding een korte wandeling rond het sportpark maken. Bovendien konden bezoekers terecht op de sport- en gezondheidsmarkt op het sportpark. Verschillende bedrijven stonden daar met stands en gaven informatie over voeding, kleding, schoeisel, blessurepreventie, uiterlijke verzorging en ga maar door.

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.