vier topacts op openingsavond ribs en blues

Candy Dulfer, Within Temptation, Jett Rebel en Focus komen zaterdag 23 mei naar Raalte om Ribs & Blues te openen. Legendarische classics, bombastische heavy rock, spetterende funk en een actuele hitmachine op een affiche. De kaartverkoop is inmiddels online gestart via staging2.ribsenblues.nl De overige dagen van Ribs & Blues zijn gratis toegankelijk, dus kaartverkoop is voor Eerste en Tweede Pinksterdag niet nodig.

FOCUS

Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen.

Albums als ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’ staan te boek als monumentaal. Thijs van Leer op toetsen en dwarsfluit en drummer Pierre van der Linden zijn nog even virtuoos als toen. Met de fenomenale gitarist Menno Gootjes en bassist Bobby Jacobs zijn ze helemaal terug van weggeweest. Focus toert weer in de hele wereld.

WITHIN TEMPTATION

Within Temptation is al jarenlang Nederlands muzikale exportproduct nummer één in de heavy sector. De band van Sharon den Adel en haar mannen levert dan ook al bijna twintig jaar topkwaliteit. In 2014 verscheen het album ‘Hydra’ en onlangs werd de live DVD ‘Let us Burn’ uitgebracht. Op Hydra staan gastbijdragen van rapper Xzibit en Soul Asylum-zanger Dave Pirner , maar het is vooral Within Temptation zelf dat indruk maakt met een terugkeer naar het wat steviger, meer gitaargeoriënteerde geluid uit de begintijd.

Live is de band altijd een sensatie. Een indrukwekkend decor, strak geluid en een magische lichtshow imponeren wereldwijd. Koppel dit aan de enorme podiumuitstraling van Sharon den Adel en niets staat een grote belevenis op Ribs & Blues meer in de weg.

CANDY DULFER

Candy Dulfer is zonder twijfel de beste saxofoniste van ons land. Ze scoorde haar eerste megahit al voor haar twintigste met het nummer ‘Lily was here’. Ze deelde het podium met wereldsterren als Prince, Dave Stewart , Van Morrison, Maceo Parker, Sheila E., Lionel Richie en Beyoncé. Onlangs schitterde Candy in Ladies of Soul. Met Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Glennis Grace en Berget Lewis stond zij meermaals in een uitverkochte Ziggo Dome met een weergaloze pop-soulshow.

Met haar eigen retestrakke band trekt ze altijd volle zalen. Stilstaan is onmogelijk bij de spetterende ‘saxy” funk .

JETT REBEL

Jelte Tuinstra uit Baarn heeft muziekminnend Nederland met zijn waanzinnige band aan zijn voeten gekregen. Het buitenland lonkt. De ene na de andere onderscheiding volgde en zijn tournees waren stijf uitverkocht. Hij trad op in diverse tv-shows, maar is daar inmiddels helemaal mee gestopt, en speelde met groot succes op alle grote Nederlandse festivals. Deze indrukwekkende en voor vaderlandse begrippen unieke triomftocht – van een aanstormend talent dat zich in ijltempo bewees – zal op 23 mei weer een hoogtepunt bereiken, wanneer Jett Rebel met zijn show voor het eerst op Ribs & Blues staat.

Kaarten zijn vanaf 25 maart in de voorverkoop verkrijgbaar voor 20 euro. Aan de kassa kosten toegangsbewijzen 25 euro.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.