veldtocht heino geopend door burgemeester

De Veldtocht vindt van 4 t/m 13 maart in Heino en Laag-Zuthem plaats. Gedurende deze week staan de basisscholen, het Wooldhuis, de bso’s en de peuterspeelzalen in het teken van kunst en cultuur. De kinderen gaat zelf aan de slag tijdens verschillende workshops. Zo wordt er samen met een aantal senioren van het Wooldhuis een documentaire gemaakt en gaan kinderen schilderen met lokale kunstenaars Arjenne Hemrica en Marjo Potma. Thema dit jaar is vrijheid, wat terug te zien is in alle workshops.

Tijdens de opening op 4 maart werden de kinderen vrolijk ontvangen in de sporthal door muziekvereniging Ons Genoegen. Met z’n allen werd het speciaal geschreven ‘veldtochtlied’ ten gehore gebracht, die de kinderen uit volle borst meezongen. Vervolgens opende de burgemeester de Veldtocht door de zandkunstenaar tevoorschijn te toveren en samen met de zandkunstenaar het zand tevoorschijn te blazen. De zandkunstenaar verraste alle kinderen met prachtige tekeningen over vrijheid die zowel bij de jonge als de oudere kinderen indruk maakten.

Na een luid ‘We want more’ gaf de zandkunstenaar nog een dikke toegift. Vervolgens gingen alle kinderen naar het schoolplein van de Gouden Emmer en de Dolfijn waar 2 duiven werden vrijgelaten.

Op vrijdag 13 maart vindt tussen 16 en 18 uur de afsluiting van de Veldtocht plaats op de basisscholen in Heino, bibliotheek en het Wooldhuis. Gedurende deze uren zijn alle resultaten te bewonderen die voortkomen uit de workshops met de kinderen. Voel u vrij om langs te komen…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.