van marwijk die brug geeft een lekker gevoel

Na een rumoerige periode is het bij Go Ahead Eagles weer rustig. Foeke Booy is door de clubleiding aan de kant gezet, waarna zijn assistent Dennis Demmers de hoofdpositie heeft overgenomen. Met clubiconen Van Marwijk en Eijkelkamp als klankbord moet hij het seizoen van Eagles tot een goed einde leiden. Van Marwijk kwam maandag voor het eerst weer naar Deventer om Go Ahead Eagles te helpen.

Nadat de ex-bondscoach kennis had gemaakt met de spelers stond hij de pers te woord. Direct werd duidelijk wat de naam Bert van Marwijk betekent in Nederland. Zo goed als alle mediavertegenwoordigers van het land waren aanwezig. Zij hoorden Van Marwijk uitleg geven over zijn rol bij Go Ahead Eagles. “Ik ga niet op het trainingsveld staan of op de bank zitten tijdens wedstrijden. Ik ben hier puur als de coach mij nodig heeft of wanneer spelers denken gebruik te kunnen maken van mijn ervaring en aanwezigheid.”

Naast Van Marwijk gaat ook René Eijkelkamp zijn oude club een handje helpen. Hij zal wél op het veld met spelers aan de slag gaan. Eijkelkamp zal pas later deze week op de club verschijnen. Volgens Bert van Marwijk is het belangrijkste dat het vertrouwen in de gehele club terug komt. “Je hoeft niet onder stoelen of banken te steken dat het vertrouwen gebrekkig is. De gelatenheid na de laatste thuiswedstrijd illustreert dat treffend. Vertrouwen is iets dat een poosje weg kan zijn, maar kan ook zo terug komen. Het feit dat ik hier ben vind ik jammer. Was ik hier niet geweest dan had de club er beter voor gestaan. Maar het feit dat ik er ben geeft aan dat ik er vertrouwen in heb.”

Dat Van Marwijk terug is op zijn oude nest is een gevolg van zijn warme gevoel bij Deventer. “Ik kom hier vandaan, telkens als ik de brug over rijd geeft me dat een lekker gevoel. Ik kwam nog bijna iedere week in Deventer om m’n moeder op te zoeken. Helaas is dat niet meer mogelijk, maar nu rijd ik weer die brug over om Go Ahead Eagles te helpen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.