uitzendbureau salland voor kwaliteit flexwerker

In de wachtruimte van Uitzendbureau Salland valt het oog al snel op een aantal wenskaarten. Stuk voor stuk zijn het bedankjes van tevreden Sallanders die als uitzendkracht te boek stonden en inmiddels een vaste baan hebben gekregen. Het is een blijk van waardering voor het werk van Jan van Heun, André Duteweert en hun collega’s. “Soms verbazen mensen zich er over, maar wij zijn oprecht blij als iemand vast werk krijgt. Dan feliciteren wij die persoon en daar doen we graag een bos bloemen bij. Vervolgens zeggen wij tegen elkaar: missie geslaagd!”

Het is een manier van denken, passend bij een uitzendbureau dat bepaald niet als standaard valt te omschrijven. Natuurlijk gaat een groot deel van de tijd wel degelijk op aan het bij elkaar brengen van goede werkgevers en gekwalificeerde werknemers die van goede wil zijn. Bijvoorbeeld via detachering of payroll. Maar er is veel meer. Uitzendbureau Salland verzorgt ook vakopleidingen en adviseert op het gebied van personeel en organisatie. Met een gerust hart kunnen we stellen dat ze zichzelf daarmee in deze regio een bijzondere positie hebben verworven.

Het Raalter uitzendbureau laat zich niet graag in een hokje duwen en verwelkomt alle doelgroepen. Reden voor Van Heun en Duteweert om ook met gemeenten in gesprek te gaan over de Participatiewet die per 1 januari 2015 van kracht is geworden. “We nemen graag samen de kaartenbak door om te kijken wat we kunnen betekenen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook willen we meedenken hoe we voor deze groep een groter draagvlak kunnen creëren bij de ondernemers.”

Arbeids(markt)fit

Jan van Heun had het een aantal jaren geleden goed gezien. Met de oprichting van Uitzendbureau Salland zag hij een unieke kans om in te spelen op de groeiende vraag naar flexwerkers in met name de sectoren Transport & Logistiek en Bouw. Meteen was ook het besef aanwezig dat er meer moest gebeuren dan het tot stand brengen van een contact tussen werkgever en uitzendkracht.

In zijn visie was er grote behoefte aan wat hij omschrijft als een ‘uitzendbureau plus’. “De groep flexwerkers wordt steeds groter, maar wie voelt zich verantwoordelijk voor de kwaliteit van en kennis bij deze mensen?

Met de komst van André hebben we vorig jaar extra deskundigheid binnengehaald om juist deze vraagstukken nog beter aan te pakken en op te lossen”, aldus Van Heun die het net als Duteweert een gezamenlijke verantwoordelijkheid vindt om de uitzendkrachten arbeids(markt)fit te houden. “Van de ondernemer, maar ook van ons als uitzendbureau. Onze uitzendkrachten moeten vakbekwaam zijn en daarom bieden wij ook opleidingen aan met ons bedrijf Vakopleiding Salland. Door het aanbieden van cursussen zoals het Nieuwe Rijden leveren ze een bijdrage aan een grotere verkeersveiligheid en besparen ze tegelijkertijd op het brandstofgebruik.”

De visie van Uitzendbureau Salland sluit naadloos aan op de nieuwe Flexwetgeving die dit jaar in twee etappes wordt ingevoerd. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om maximaal 6,5 jaar uit te trekken voor flexibele arbeid. “In onze ogen is partnership de enige oplossing. Partnership met bedrijven en de gemeente, zowel plaatselijk als regionaal.” Ze besluiten het gesprek daarom graag met hun eigen lijfspreuk: ‘als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen’.

Uitzendbureau Salland

Kaagstraat 10c

8102 GZ Raalte

T: 0572 – 35 40 50

E: info@uitzendbureausalland.nl

I: staging2.uitzendbureausalland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.