Home / archiefcentraal / starterswoningen heeten opgeleverd

starterswoningen heeten opgeleverd

Acht starterswoningen van vereniging Betaalbaar Wonen Heeten zijn donderdag 19 maart opgeleverd. Gedeputeerde Ineke Bakker en wethouder Frank Niens hebben ter gelegenheid een boom geplant.

De vereniging bestaat uit starters die de woningen samen met CPO heeft ontwikkeld. De vereniging ontving van de Provincie Overijssel een subsidie voor het inhuren van externe begeleiding van het project. Ter stimulering van dit CPO-project heeft het college het project aangewezen voor de regeling Starterslening. Twee starters hebben hiervan gebruikt gemaakt.

Raalte blijft ruimte bieden aan initiatiefnemers die zelf een huis willen bouwen in (collectief) particulier opdrachtgeverschap, zodat er op de woningmarkt producten worden gerealiseerd waar de consument volledig achterstaat en de inwoners zelf vorm en inhoud geven aan de toekomstige woning.

Het college heeft daarom meerdere locaties aangewezen voor CPO. Wethouder Niens: “De vraag van onze inwoners is leidend voor de keuze welke locaties worden aangewezen. Heeten is het eerste project dat nu is opgeleverd. Maar er lopen ook al projecten in Nieuw Heeten, Laag Zuthem en onlangs hebben we een tweede CPO locatie aangewezen in plan De Veldegge te Heeten”.

Lees ook

Coöperatie Welsum Duurzaam op zoek naar deelnemers

WELSUM – Coöperatie Welsum Duurzaam houdt op donderdag 4 november een voorlichtingsavond in dorpshuis de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.