Home / archiefcentraal / spelers en staf eagles nog altijd strijdvaardig

spelers en staf eagles nog altijd strijdvaardig

Ruim honderd supporters kwamen woensdag af op de inloopavond in de Adelaarshorst. Onder andere de voorzitter, de nieuwe hoofdtrainer en de aanvoerders namen plaats achter de spreektafel. Eén ding werd duidelijk deze avond: het vertrouwen is nog niet weg.

D’ran met de lippe! Het was een typisch Deventer uitspraak die steeds terugkwam tijdens de inloopavond voor supporters in het supportershome. Het Wij-gevoel liep als een rode draad door de avond. ‘Samen blijven we erin’.

Voorzitter Edwin Lugt opende de avond met een uitleg over de organisatiestructuur van Go Ahead Eagles. Hierna nam hij plaats achter de spreektafel, samen met Adrie Steenbergen (RvC-lid technische zaken), Dennis Demmers (hoofdtrainer) en de aanvoerders Bart Vriends en Marnix Kolder.

D’ran met de lippe

Nadat spreekstalmeester Robert Heukels de heren achter de tafel had voorgesteld, namen zij één voor één het woord. Dennis Demmers vertelde over zijn eerste dagen als hoofdcoach van GA Eagles. “De situatie is niet leuk, maar ik ben wel trots dat we met z’n allen mogen aantonen dat we tot meer in staat zijn. D’ran met de lippe!, heb ik tegen de spelers gezegd. Daarbij moest ik aan sommige spelers, die niet uit Deventer komen, wel uitleggen dat die uitspraak over voetbal gaat, haha!”

Bart Vriends: “Het is belangrijk dat de wisselwerking met de fans terugkomt. Samen met jullie zijn we ijzersterk. Wij zijn hierin de afgelopen thuisduels tekort geschoten, maar juist nu hebben we jullie keihard nodig”.

Daarna was het tijd voor het hoofdprogramma: de vragen uit de zaal. Die kwamen in groten getale. Hoe het is met het scoutingssysteem bijvoorbeeld. Adrie Steenbergen: “Die is in orde. Uiteraard streven we het maximale na, maar dat heeft ook met budget te maken”.

Geen onwil

Een andere supporter vroeg zich af waar de passie was gebleven na de winterstop. Zoals gedurende de hele avond, gaf de GA Eagles-delegatie achter de tafel open en transparant antwoord. Ditmaal was het Marnix Kolder die het woord nam. “Het was zeker niet goed. We wilden het omdraaien, maar dat lukte maar niet. Hierop is Foeke weggegaan, maar wij moeten als spelers ook in de spiegel kijken.” Bart Vriends vulde hem aan. “Het was absoluut geen onwil. Als je een paar keer verliest, doet dat iets met het zelfvertrouwen van spelers. Je wordt bang om fouten te maken. Dat zag je terug op het veld.”

Meerdere keren steeg er na een antwoord applaus op uit de zaal. De wisselwerking tussen team en fans liep als een rode draad door de avond. Die moet terugkomen, beaamden zowel de Eagles vóór als die achter de tafel. “Dan voelen we ons onoverwinnelijk”, stipte Marnix Kolder aan.

Tot slot werd Adrie Steenbergen in het zonnetje gezet door de Supportersvereniging, die zorgde voor een gratis drankje na afloop. Adrie Steenbergen in zijn dankwoord: “Dit moment draag ik op aan alle rood-gelen. Want samen zijn wij Go Ahead Eagles. En samen blijven we erin.”

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.