sp pissig over duurste hooivork ooit

SP Raalte is pissig over een kunstwerk dat in de wijk Olykampen in Raalte geplaatst wordt. De partij bestempelt het artistieke voorwerp nu al als ‘de duurste hooivork’ ooit. Het kunstwerk gaat volgens de SP 16.000 euro kosten. “Voor een hooivork met wat toeters en bellen,” aldus Harry van Kampen, die er geen goed woord voor over heeft.

“Moet kunnen, want de huur is inmiddels flink opgeplust de afgelopen jaren, zal men gedacht hebben,” stelt de fractievoorzitter van de partij. “Tevens hebben we onderzoek ingesteld naar de aankoop van hooivorken bij kringloop, Welkoop en Gamma. We kwamen tot de conclusie dat dit de duurste hooivork is die ooit gemaakt zal worden. Dus niet geschikt voor Olykampen, maar als arbo ongepast onwerkbaar stuk gereedschap alleen nog geschikt voor het landbouwmuseum in Luttenberg.”

Het kunstwerk moet volgens Van Kampen ongeveer 5,8 meter hoog worden. “En dat vlak bij de hoogspanningskabels. Misschien wordt het wel een combinatie van kunst en gemeentelijk vuurwerk.”

“Wij hebben ook even naar de wijk gekeken als verkeersdeskundige zonder diploma,” gaat Van Kampen verder. “We ontdekten een ontbrekend stukje fietspad van de tunnel naar de school De Bolster. Met zo veel geld in kas had men dat wellicht beter aan kunnen pakken.”

“Olydom investeren,” besluit Van Kampen. “Geen kunst aan.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.