schoolkinderen maken kennis met de bouw

Leerlingen van groep 3 van de Gerardus Majellaschool uit Broekland hebben dinsdag een kijkje genomen bij Bouwbedrijf Obdeijn. In het kader van het lesprogramma ‘Hoe kan dat?’ kwam juf Ans met haar groep kijken wat er allemaal nodig is om een huis te bouwen. Mark Nijhof, uitvoerder bij Obdeijn, leidde de schoolkinderen rond door het bedrijf en vertelde hoe je een huis bouwt.

De kinderen kregen uitleg over bouwmaterialen en gereedschap. De jongens en meisjes zagen hoe je met machines hout kunt bewerken. Ook kregen ze een demonstratie beton maken, waarbij ze hun handafdruk in het eindresultaat mochten zetten. Alle leerlingen kregen een bouwplaat mee.

Daarna werd de hele groep in een aanhangwagen, geduwd door een heftruck, teruggereden naar school.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.