sallandglas zoekt vrijwilligers rond raalte

Bij de eerste ronde die op 1 maart is afgesloten bleek er een opvallend verschil tussen de inschrijfpercentages in de buurtdorpen en het gebied rondom Raalte. “Als belangrijkste oorzaak denken we dat dit te maken heeft dat in alle buurtdorpen Plaatselijk Belangen actief zijn, terwijl het Raalter buitengebied geen PB heeft,” schrijft SallandGlas in een verklaring. “In totaal gaat het daarbij om ruim 600 woningen. Circa 20 procent heeft zich overigens al spontaan aangemeld, maar dat percentage moet echt omhoog. Als bestuur kunnen we dat echter niet alleen, vandaar dat we een beroep willen doen op vrijwilligers uit het gebied zelf.”

SallandGlas hoopt op een tiental vrijwilligers verspreid over de ring rond Raalte, die elk een deelgebied (bijvoorbeeld een aantal straten) wil benaderen. Uiteraard word je ondersteund met materiaal vanuit SallandGlas. Voor meer informatie kan je alvast kijken op de website staging2.SallandGlas.nl.

Iedereen die een steentje wil bijdragen kan deze belangstelling kenbaar maken met een mail aan ben.nijboer@hotmail.com of h.lammers@nehgroup.com . Het bestuur van SallandGlas onderzoekt momenteel de mogelijkheden om de prijs voor een aansluiting naar beneden bij te stellen. “We hopen daar in april meer duidelijkheid over te hebben, maar zijn intussen ook bezig met de voorbereidingen van de volgende vraagbundelingsronde. Deze oproep moet in dat kader gezien worden.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.