rtv raalte stopt er mee

RTV Raalte gaat er helemaal mee stoppen. Vanaf maandag 30 maart worden er geen live of vooraf opgenomen programma’s meer uitgezonden en zal de zender op ‘nonstop’ gaan. Vanaf 1 mei gaat de zender definitief uit de lucht.

“RTV Raalte wordt al gedurende geruime tijd ‘gedragen’ door een te kleine groep vrijwilligers. Met name op bestuurlijk, operationeel en leidinggevend gebied is de basis al lange tijd flinterdun. Deze situatie werd de afgelopen jaren voor een belangrijk deel gecamoufleerd door het feit dat Harry Radstake zich op fulltime basis met de operationele leiding van de omroep bezig hield. Nu Harry om gezondheidsredenen heeft moeten besluiten te stoppen is deze basis weggevallen en is er een onoplosbare situatie ontstaan in de dagelijkse aansturing van de omroep”, laat het bestuur weten.

“Daarbij komt dat het bestuur, ondanks vele pogingen om zich te versterken, nog altijd incompleet is en de voorzitter, zoals onlangs aan iedereen gecommuniceerd, noodgedwongen heeft moeten besluiten om wegens persoonlijke omstandigheden en tijdgebrek per 1 mei 2015 terug te treden. Ook is de laatste tijd gebleken dat het steeds moeilijker is geworden om de programmering op een aanvaardbaar niveau te houden. Programma’s verdwijnen omdat de makers om uiteenlopende redenen niet meer in staat zijn hier de benodigde tijd in te steken en het is in de praktijk gebleken dat het vrijwel onmogelijk is hier passende vervanging voor te vinden.”

Uitzichtloos

Dinsdag 24 maart heeft het bestuur een gesprek gehad met de verantwoordelijk ambtenaar van de gemeente Raalte en is de uitzichtloosheid van de huidige situatie en het gebrek aan toekomstperspectief uitgebreid besproken. “Tijdens dit gesprek werd tevens duidelijk dat het niet in de lijn der verwachting ligt dat de gemeente de gevraagde extra subsidie, essentieel voor het voortbestaan van RTV Raalte, zal verstrekken. Gezien al het bovenstaande rest het bestuur geen andere keuze dan te besluiten de Stichting RTV Raalte vanaf 1 mei 2015 op te heffen.”

Het bestuur vervolgt: “Wij begrijpen dat dit voor veel van jullie een enorme teleurstelling zal zijn. Maar geloof ons, wanneer we zeggen dat dit besluit bepaald niet lichtzinnig is genomen. Het ontbreken van een noodzakelijke basis, het gebrek aan toekomstperspectief en het te verwachten gebrek aan financiële middelen laat ons helaas geen andere keuze. Soms dwingen feiten en de realiteit dat er beslissingen genomen moeten worden met het hoofd in plaats van het hart.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.