rohda verliest geflatteerd van koploper

Rohda Raalte is er vanmiddag niet in geslaagd om de punten in eigen huis te houden. Op sportpark Tijenraan won Sneek Wit Zwart met 1-4.

Na 26 minuiten voetbal kwamen de bezoekers uit sneek op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van spits Age Hains Boersma. Dit was tevens de ruststand. In de 59e minuut was het de vertrekkende Roy Boeloerditi die de thuisploeg op gelijke hoogte bracht. In de 75e minuut was het opnieuw Boersma die het net wist te vinden uit een corner. Rohda zette hierna alles op alles om in ieder geval nog een punt te halen, waardoor er meer ruimte kwam voor de bezoekers. Dankzij goals van Sean de Ruiter en Erolind Derguti werd het uiteindelijk 1-4.

“In mijn ogen is de 1-4 wel enigszins geflatteerd”, stelt Rohda-trainer Martin Drent. “In de slotfase ga je achterin één op één spelen om toch nog wat te proberen, maar dat lukte helaas niet. Sneek kon daardoor uitlopen naar een, op het oog eenvoudige, 1-4 overwinning. Na de 1-1 had ik echt het idee dat we Sneek op de knieën hadden, maar door een standaardsituatie kom je dan toch achter en dat is zonde. Die corner was eigenlijk het moment van de wedstrijd. Wij gingen er gewoon te kinderlijk mee om en Sneek was gewoon iets volwassener. Dat heeft ons uiteindelijk de das omgedaan.”

De doelpuntenmaker aan de kant van Rohda maakte afgelopen week bekend dat hij komend seizoen speelt voor zaterdaghoofdklasser SDC Putten. In de drie seizoenen dat Boeloerditi het shirt van de Raaltenaren om zijn schouders had, scoorde hij 28 keer .

In de zondag Hoofdklasse C bezet Rohda Raalte momenteel de vijfde positie op de ranglijst. Bij een eventuele overwinning vandaag was het gat met koploper Sneek Wit Zwart nog maar vijf punten. Op Paaszaterdag krijgen de mannen van Martin Drent bezoek van nummer twee MSC uit Meppel en twee dagen later gaat Rohda op bezoek bij nummer drie Juliana’31.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.