rohda raalte weet weer niet te winnen

Rohda Raalte heeft zondag voor de achtste keer op rij niet gewonnen. Op het eigen sportpark Tijenraan kwam de ploeg van Martin Drent niet verder dan 0-0 tegen FVC. Met het doelpuntloos gelijkspel mochten vooral de bezoekers blij zijn, want volgens Martin Drent had Rohda genoeg kansen om de volle drie punten te pakken.

“We hebben twee keer het houtwerk geraakt, om het zo maar te zeggen. Daarnaast hadden we nog een aantal kleine kansjes”, doelt de trainer op mogelijkheden voor onder andere Boeloerditi en Hettinga. De kansen werden echter niet afgemaakt en daardoor stond het bij rust nog steeds 0-0.

In de tweede helft ging Rohda al vrij snel over op het spelen van ‘alles of niets’. “Toen ontstonden er mogelijkheden voor beide partijen en kon het werkelijk waar alle kanten op”, vertelt Drent naderhand. Toch wist Rohda ook met het offensief in de tweede helft het net niet te doen trillen en verspeelde het twee kostbare punten tegen een degradatiekandidaat. De wedstrijd had overigens nog dramatischer kunnen aflopen, want FVC schoot vijf minuten voor tijd nog op de kruising boven doelman Veldwachter.

Hoe aanvallend Drent ook speelt met zijn Rohda Raalte, het scoren van doelpunten gaat de laatste tijd moeizaam. “Daar wordt je niet vrolijk van”, begint Drent zijn commentaar. “Zo aanvallend als wij spelen en dat je dan niet weet te scoren, dat komt hard aan. Nu laten we weer punten liggen, maar aan de andere kant kan ik mijn spelers niets verwijten. Ook in andere wedstrijden hebben we het telkens geprobeerd. We lopen simpelweg alles een beetje mis nu.”

Toch wil Drent niet dat de tendens van de afgelopen tijd zich zo doortrekt. Rohda begon namelijk ijzersterk aan het seizoen en eiste de eerste periode voor zich op, maar dat lijkt nu in de vergetelheid te raken. “Ik wil niet dat dit seizoen voor Rohda als een nachtkaars uitgaat. Het kost ons nu meer kracht om goed te voetballen dan in de eerste periode, maar dat kan omslaan. Ik vergelijk mijn team wel eens met Vitesse. Je kunt nog zo goed spelen, maar als je de kansen niet afmaakt dan leidt dat nergens toe. Toch ben ik er van overtuigd dat we zomaar eens zes wedstrijden op rij kunnen winnen, net als Vitesse en weer meedoen om het kampioenschap”, aldus de trainer.

Daarnaast kijkt Rohda ook al met een scheef oog naar de nacompetitie. “Natuurlijk, ik geef spelers misschien eerder rust dan dat ik anders zou doen. Maar dat komt omdat het spelen van nacompetitie tot nog toe onze enige zekerheid is. We moeten de komende tijd overleggen waar onze prioriteit ligt, maar ik wil het kampioenschap niet zomaar opgeven”, klinkt Drent hoopvol.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.