reacties uit overijssel op voorlopige uitslag

Partijen in Overijssel reageren al volop op de eerste exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos, meldt RTV Oost. Uit het onderzoek blijkt dat het kabinet en de gedoogpartners de meerderheid verliezen in de eerste kamer.

Uit de exitpoll blijkt dat VVD en CDA de meeste zetels zullen halen en de PvdA flink zal verliezen. D66, PVV en SP winnen juist zetels.

D66 gaat ook in Overijssel uit van een goede uitslag. Lijsttrekker Margreet Overmeen; “D66 wordt één van de grootste winnaars, dus ik ga uit van flinke winst.” Tijs de Bree van de Partij van de Arbeid hoopt dat de landelijke uitslag niet hetzelfde is als in Overijssel. “We houden rekening met het zelfde aantal, misschien wat minder. We gaan voorlopig nog uit van negen zetels.” CDA-lijsttrekker Eddy van Hijum is een blij man: “Het CDA heeft de stijgende lijn weer te pakken, dat doet me goed.”

William van den Heuvel van de SP zegt erg blij te zijn met de mogelijk uitslag. De partij hoopt op zes zetels. Dirk van Dijk van de SGP is ook erg tevreden met de uitkomst. “We hebben nu dankzij een lijstverbinding twee zetels maar we hopen op eigen kracht een tweede zetel te veroveren.”, aldus Van Dijk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.