raalter bomen doet beroep op gemeenteraad

In de vorige raadsperiode is besloten om de stamdiameter voor het vergunningvrij vellen van bomen (die buiten de groenhoofdstructuur staan) in de gemeente Raalte te wijzigen van 0,35 meter naar 0,5 meter. De diameter moet op een hoogte van 1,3 meter vastgesteld worden. Dat houdt een omtrek van 1,57 mteter in. De reden hiervoor was dat de kosten voor een kapvergunning de pan uit zouden rijzen.

“Echter dit argument is gebaseerd op de aanvraag voor het kappen van bomen door BAM ten tijde van de aanleg van de drukleiding. Met deze aanvraag was zeer veel tijd gemoeid, omdat het een groot aantal bomen betrof binnen een vergunningsaanvraag en kon dus niet als argument worden opgevoerd om dan maar de stamdiameter op te rekken naar de huidige 0,5 meter om de kosten beheersbaar te houden tenzij het uw bedoeling was om deze bomen vogelvrij te verklaren en niet om een kostenbesparing in te voeren,” aldus Raalter Bomen in de brief aan de gemeenteraad.

“Ik doe een vriendelijk, maar dringend beroep op u, Raalter gemeenteraad ,om zo spoedig mogelijk met een voorstel te komen om de stamdiameter voor het vergunningvrij vellen van bomen terug te brengen van 0,5 meter naar 0,35 meter gemeten op 1,3 meter boven het maaiveld. Een simpele aanpassing van de APV volstaat.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.