raalte omarmt 4devrijheid

Namens de initiatiefnemers van 4deVrijheid (5 mei bij De Leeren Lampe) laat Hans Groen weten overdonderd te zijn door de massale belangstelling om aan te haken bij het eendaagse festival dat wordt georganiseerd in het kader van 70 jaar bevrijding. “Iedereen heeft de handen vol aan het eigen evenement of het werk in de eigen vereniging. Toch vindt men nog de tijd om binnen ons festival een programmaonderdeel te organiseren.”

Zo zijn vrijwilligers van de Sallandse Wandelvierdaagse al op pad geweest om routes uit te zetten voor twee wandeltochten die zoveel mogelijk langs oorlogsmonumenten uit de gemeente Raalte gaan. En is CRT Raalte druk bezig om een aantal fietstochten in de regio voor te bereiden.

Tevens is de organisatie van de Pomptoertocht, een onderdeel van de Pompdagen in Heino, aangehaakt. Tot slot heeft ook Atletiekvereniging Salland zich aangesloten. Zij zorgen er net als vijf jaar geleden voor dat het Bevrijdingsvuur door hardlopers in estafettevorm vanuit Wageningen naar Raalte wordt gebracht.

“Dit alles toont aan dat er op de schaal van de gemeente Raalte nog gemakkelijk allerlei verbindingen worden gelegd. Grote klasse!”

De diverse groepen binnen 4deVrijheid zijn al langer bezig om hun eigen onderdeel voor te bereiden, maar onlangs zijn alle contactpersonen voor het eerst bij elkaar gekomen. “We steken niet onder stoelen of banken dat er best nog wat werk moet worden verzet en het besef dat het kort dag is, is zeker aanwezig. Desondanks proef je bij iedereen het enthousiasme om er een bijzondere dag van te maken”, aldus Groen die tijdens de gezamenlijke bijeenkomst ook het idee lanceerde om iedereen – organisatie, artiesten, deelnemers en publiek – een dresscode mee te geven. “Het is toch fantastisch als iedereen deze dag in rood, wit, blauw en/of oranje verschijnt. Als een soort ode aan de vrijheid.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.