Home / archiefcentraal / raalte heeft meer zonneparken nodig

raalte heeft meer zonneparken nodig

De gemeente Raalte heeft meer dan één groot zonnepark nodig om de ambitie van het duurzaamheidsprogramma Raalte Duurzaam 2050 waar te maken. Dat heeft wethouder Frank Niens dinsdag laten weten.

“Raalte Duurzaam in 2050 is haalbaar, mits er meer grootschalige verduurzaming plaatsvindt,” aldus Niens. Naast de plannen voor het grootschalige zonnepark in Heeten, zouden er nog meer van die parken in de gemeente gerealiseerd moeten worden.

De meeste winst in het duurzaamheidsprogramma wordt uit zonne-energie en vergisting berekend. “Maar zo’n park heeft draagvlak nodig,” stelt Niens. Wethouder Wagenmans stelt dat de gemeente in gesprek is met de omwonenden van het voorziene zonnepark in Heeten.

“Hopen dat we dit jaar met de omgevingsvergunning aan de slag kunnen,” aldus Niens. Voordat die vergunning definitief is, moeten er nog wel de nodige hobbels genomen worden. LTO heeft bijvoorbeeld al gezegd geen voorstander te zijn van zonnepark Heeten. Ergens is dat wel bijzonder te noemen. Want juist de voormalig wethouder, die het programma Raalte Duurzaam 2050 heeft geïntroduceerd, is nu voorzitter van de Sallandse LTO: Ben Haarman.

Overigens ligt Raalte momenteel prima op koers met haar duurzaamheidsprogramma. Volgens de duurzaamheidsindex staat Raalte op de dertigste plek van alle 403 gemeente in ons land. In deze provincie bezet Raalte de vierde plek.

Met name het aantal particulieren met zonnepanelen op hun huis is in Raalte groot. Dat is volgens wethouder Niens met name te danken aan de subsidieregelingen die de provincie en de gemeente eerder kenden.

Lees ook

Wiegeliedjes en nachtmerries in Nicolaaskerk

WIJHE – Sinje Kiel en David van Ooijen verzorgen op zaterdag 7 augustus een concert …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.