Home / archiefcentraal / prachtige voorstellingen boer kiest vrouw

prachtige voorstellingen boer kiest vrouw

Toneelgroep Oese Volluk uit Nieuwleusen speelde donderdagmiddag 5 maart tijdens het Geranium-café en vrijdagavond 6 maart voor iedereen het blijspel “Boer Kiest Vrouw(?)” in De Baron, Dedemsvaart. In het toneelstuk komen veel komische momenten voor, het publiek was dan ook erg enthousiast en er werd veel gelachen. Met name de interactie tussen het toneelspel, de live beelden van de fictieve regionale zender RTV Nieuw Vechtdal op het grote scherm en de naadloze overgang naar buitenopnamen die ook op het grote scherm getoond worden, maken het een heel mooi stuk om naar te kijken.

Een aantal BD-ers (bekende Dedemvaarters) kwamen langs in het toneelstuk en speelden een kleine rol, namelijk Berrie de beheerder van de Baron (als dierenarts), Slijter Otto Fieten van de Gall en Gall (als slijter), Fotograaf Harry Bennink (als fotograaf) en Bakker Nico Dorgolo (als bakker).

Het stuk is een persiflage op het meest bekeken televisieprogramma van dit moment. Het gaat over de jonge boer Bennie Buisman , die op zoek is naar de juiste vrouw om te trouwen en om samen de boerderij te runnen. In dit toneelstuk heeft Bennie zich aangemeld voor het televisieprogramma “Boer kiest vrouw!” van de regionale zender RTV Nieuw Vechtdal. Maar alles met een vette knipoog natuurlijk. De opnames van dit televisieprogramma zijn in de zaal te volgen op een 2e scherm. Ook worden er tijdens de voorstelling buitenopnames getoond die naadloos volgen op de acties op het toneel. De bezoekers krijgen zoveel mogelijk het gevoel dat ze bij de live opnames aanwezig zijn, en men ziet en hoort ook wat er uitgeknipt wordt. Iedereen die op zondagavond voor de buis zit, kan ook bij dit toneelstuk komen kijken. (Kijkwijzer: Alle leeftijden).

Voor de mensen die het hebben gemist er is 27 maart een herkansing. Toneelvereniging Oese Volluk speelt dan in De Wiekelaar in OudLeusen. Voor meer info en reservering kijk op www.toneelgroepoesevolluk.nl

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.