politie hou bijtende hond aangelijnd

Politie Raalte adviseert baasjes aan van honden die af en toe van zich af bijten, om hun viervoeter aan te lijnen tijdens het uitlaten. “Honden moeten wat ons betreft lekker met elkaar kunnen ravotten. Hebt u echter een hond die om wat voor reden dan ook af en toe van zich afbijt. Doe het beestje dan gewoon aan de lijn. Scheelt een hoop ellende,” schrijft de politie.

Afgelopen weekend kreeg de politie twee meldingen van bijtincidenten met honden. In geval was d hond niet aangelijnd. In het eerste geval moest de gebetene zich bij een huisarts vervoegen voor de beruchte tetanusspuit in het tweede geval was een medehond het slachtoffer. Dit liep verder goed af.

Bijtincidenten zijn niet alleen vervelend voor de slachtoffers, ook de eigenaren ondervinden achteraf vaak de nodige problemen. Zij zijn verantwoordelijk voor alle kosten voortkomend uit het incident. Ook kunnen zij vaak nog een bezoekje verwachten van de hondenbrigade van de politie. Dat zijn agenten die verstand hebben van honden en een advies uitbrengen. In incidentele gevallen adviseren zij de ‪‎gemeente‬ om de viervoeter aan te laten wijzen als ‘gevaarlijke’ hond.

Er wordt dan een aanlijn- en muilkorfgebod opgelegd en er zijn in verleden honden in beslag genomen, omdat de eigenaar bleef volharden in zijn gedrag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.