opschoonacties in raalte groot succes

Een aantal dorpen in de gemeente Raalte hield zaterdag een zwerfvuil opruimdag. Jagers, leden van hengelsportverenigingen, voetballers en andere vrijwilligers kwamen in actie om zwerfvuil te ruimen. In Raalte en Luttenberg waren vrijwilligers al vroeg begonnen om op te schonen.

In Heeten gingen de leden van de WBE, jagers, en een nieuwe groep van 35 vrijwilligers, die sinds november vorig jaar regelmatig enthousiast zwerfvuil ruimt in Heeten, op pad om zwerfvuil te ruimen. Ook een aantal voetballers van de jeugd van SV Heeten zet zich iedere woensdagmiddag in om troep te ruimen. Zij zijn door het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van de gemeente Raalte gefaciliteerd met afvalgrijpers, veiligheidshesjes en handschoenen om veilig de buurt op te kunnen schonen. Ieder van hen maakt een ‘eigen’ gedeelte van Heeten regelmatig vrij van zwerfvuil.

Wethouder Frank Niens vindt deze initiatieven zo bijzonder dat hij de vrijwilligers in het zonnetje kwam zetten. Hij sprak zijn waardering uit voor dit waardevolle initiatief en zinvolle werk. Na zijn toespraak onthulde hij een bord met de tekst ‘Wij houden Heeten schoon. U ook?’. Hiermee wordt een oproep gedaan aan alle inwoners en bezoekers van het dorp om de omgeving schoon te houden. Het bord is gesponsord door de Stichting Duurzaam Heeten. Na afloop ging wethouder Niens met de vissers bezig om in en langs het kanaal schoon te maken.

Rond 12.00 uur werden de opschoonactiviteiten gestaakt, was Heeten schoon, en genoten de vrijwilligers van een plak roggebrood met spek en vers gemaakte soep.

Ook in actie komen tegen zwerfvuil? Meld je actie of initiatief aan op staging2.mooi-schoon.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.