ook wanklanken op infoavond over zonnepark

 

De bezoekers lieten zich informeren over de landschappelijke inpassing van het zonnepark in het gebied bij de rondweg en maakten kennis met de coöperatie (in oprichting) onder de naam Endona. Deze naam staat voor “energie door natuurkracht”.

Het ontwerp voor de landschappelijke inpassing is verzorgd door bureau Eelerwoude. Het werd overwegend enthousiast ontvangen door de bezoekers en er werden diverse complimenten aan de ontwerpers uitgedeeld.

 

De twee zonnevelden met een ovale vorm vol met zonnepanelen zijn verdiept in het landschap geplaatst. Rondom de ovalen is een ruime landschappelijke heg ingetekend, waardoor op ooghoogte de panelen aan het zicht worden onttrokken. Het oppervlak van de velden met zonnepanelen bedraagt samen ruim 2 hectare.

 

De bestuursleden van coöperatie Endona stonden er met informatiemateriaal en om personen te woord te staan. Hun missie is om inwoners van Heeten en omstreken enthousiast te krijgen om te investeren in duurzaam opgewekte stroom via zonnekavelcertificaten van

250 euro per stuk.

Om de financiering rond te krijgen, naast de lening uit het energiefonds, dienen er ongeveer 1500 zonnekavelcertificaten bij de toekomstige leden te worden ondergebracht. De bestuursleden waren erg tevreden over het verloop en het verrassend hoge aantal jonge bezoekers die interesse toonden.

Naast tevredenheid is er ook een punt van zorgen geuit door omwonenden van het toekomstige zonnepark. Een deel van de omwonenden van het zonnepark Heeten protesteerde donderdagavond voor het Trefpunt tegen de komst van het park. Zij deelden flyers uit hun argumenten tegen de komst van het park. In deze flyer staat ook vermeld dat de LTO deze protestactie van de omwonenden ondersteunt.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.