onthulling de kiezebrink en op en uit t hart

Het appartementencomplex De Kiezebrink van SallandWonen en het kunstwerk ‘Op en Uit ’t Hart’ zijn onthuld. Aansluitend overhandigde Ed Penninks, directeur-bestuurder van SallandWonen, het eerste exemplaar van het boekwerk ‘Nieuwe bewoners’aan burgemeester Ton Strien en oud-burgemeester Hinnen.

Het gemeentehuis in Olst is één van de drie gemeentehuizen die SallandWonen heeft overgenomen om te transformeren tot woonbestemming. In Olst heeft huize Westervoorde een nieuwe bestemming gekregen en het kantoor ernaast is verbouwd tot een woongebouw met 15 appartementen. ‘De Kiezebrink’ kreeg een frisse witte kleur, een groen sedumdak en zonnepanelen.

Het kunstwerk ‘Op en Uit ’t Hart staat op het plein tussen woongebouw De Kiezebrink en Huize Westervoorde. Het plein waar het kunstwerk staat moet een plek worden voor reflectie en is tevens een verbinding tussen het appartementencomplex en het daarachter gelegen park.

‘Op & Uit ’t Hart’ is het 13e van een reeks van 15 Canonkunstwerken in de openbare ruimte die verspreid over de provincie Overijssel worden gerealiseerd. De werken hebben allen een gebeurtenis of thema uit de lokale of regionale canon. Het gaat om verhalen die niet meer zichtbaar zijn in het landschap. De kunstwerken verbinden zo locaties en verhalen met elkaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.