onnodige nederlaag overwetering

Overwetering heeft zondagmiddag met 0-1 verloren van Stevo. Een nederlaag die absoluut niet had gehoeven, want de groengelen waren voetballend beter dan de bezoekers uit Geesteren. Voor de ranglijst in de Tweede klasse J heeft deze verliespartij geen directe gevolgen, alle concurrenten bleven namelijk ook met gele handen.

“Ik vond ons de hele wedstrijd beter”, vond Overwetering-trainer Henk van Norel. “Tot aan de zestien ging het allemaal prima, maar voorin zijn we gewoon niet sterk genoeg. Nu misten we ook Paulino Kifeta nog eens, dan blijft er gewoon te weinig over in de aanval.” Vooral in de eerste helft had Overwetering op voorsprong kunnen komen. Stefan Hekman kwam vanaf links naar binnen, maar schoot te slap op doel en ook een vrije trap van Bram van Bessen leverde geen treffer op.

Vlak na rust was het voor Stevo wel raak. Thijs Nieuwmeijer passeerde op de achterlijn Bram van Bessen en ging ook Ferdy van Breukelen eenvoudig voorbij. Hij behield vervolgens het overzicht en legde de bal terug op Roy Wigger, die op zijn beurt de score opende. Overwetering moest op jacht naar doelpunten, maar daar ligt precies het probleem. Van Norel: “Als we nog een half uur doorvoetbalden, hadden we nog niet gescoord. En dan verlies je van Stevo, terwijl ik dat eigenlijk maar een simpel ploegje vind.”

Onderin 2J verandert er niets. Het complete rechterrijtje verloor namelijk van de ploegen uit de top-7 en dus blijft Overwetering elfde. Volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen Voorwaarts op het programma.

Rechterrijtje 2J:

7. Achilles 19 – 26

8. Wijhe 19 – 22

9. PH 18 – 18

10. Lemelerveld 18 – 18

11. Overwetering 19 – 18

12. KOSC 19 – 18

13. SDC 19 – 15

14. Suryoye 18 – 14

Aan het einde van het seizoen degraderen de nummers 13 en 14 rechtstreeks. De nummers 11 en 12 spelen nacompetitie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.