Home / archiefcentraal / ondernemers kom met ideeen en nodig mij uit

ondernemers kom met ideeen en nodig mij uit

Terwijl hij druk doende was met een glansrijke diplomatieke carrière met standplaatsen in Gambia, Yemen, New York en Den Haag, zag hij een vacature waar hij beslist op wilde reageren. Het ging om het mooie ambt van burgemeester en nog wel in de gemeente waar zijn roots lagen. Daar wilde de in Heino opgegroeide Martijn Dadema zijn uitgebreide diplomatieke en bestuurlijke kennis en kunde graag inzetten. En zo verscheen de 39-jarige Martijn een half jaar geleden voor de vertrouwenscommissie van de gemeente Raalte. Unaniem vond de Raalter raad hem de meest geschikte kandidaat en op 15 december 2014 volgde zijn feestelijke installatie. Salland Zakelijk ging bij de nieuwe Raalter burgemeester op de koffie om te horen hoe de eerste periode is bevallen en wat zijn ambities zijn.

“Ik heb in deze eerste maanden al met veel mensen kennis gemaakt, waaronder uiteraard ook ondernemers. Wat mij vooral opviel, was dat de gemeente Raalte een divers, vitaal en veerkrachtig bedrijfsleven heeft. Ook ben ik onder de indruk van de ondersteuning van het bedrijfsleven bij lokale projecten, zoals bijvoorbeeld bij de bouw vaneen sporthal in de buurtdorpen en het hospice. Een prima basis voor de bestuurlijke vernieuwing waarbij de burger en dus ook de ondernemer voorop staat. Het initiatief voor beleid en uitvoering moet veel meer bij hen worden neergelegd”, aldus een ambitieuze Dadema die van deze zogeheten overheidsparticipatie echt een speerpunt van beleid wil maken.

Open en moderne bestuurscultuur

“Bij deze ambities hoort ook een bestuursstijl gekenmerkt door openheid, toegankelijkheid, integriteit, en ontspanning. Vertrouwen geven, en loslaten. Ik wil als burgemeester deze waarden uitdragen en het voorbeeld geven. Ik stimuleer deze open en toegankelijke houding ook in het college, richting de raad en het ambtenarenapparaat. Een open en moderne bestuurscultuur maken we namelijk met z’n allen, die bouwen we langzaam maar gestaag verder op. Over enkele jaren moet de verhouding tussen de gemeente Raalte en de inwoners aanzienlijk zijn veranderd. Dit gesprek, deze dialoog wil ik ook zelf gaan voeren met alle geledingen van Raalte. Daarom ook een oproep aan alle ondernemers in de gemeente Raalte: Kom met ideeën en nodig mij uit. Ik kom graag langs om te zien wat u drijft, waar u trots op bent of om een probleem zichtbaar te maken.”

Keurmerk Veilig Ondernemen

Dadema wil zich – samen met Jacques van Loevezijn als wethouder Economische Zaken – optimaal inzetten voor een gezond en veilig ondernemersklimaat. “Ik ben als burgemeester verantwoordelijk voor de veiligheid en het project Veilig Ondernemen krijgt dan ook mijn volle ondersteuning. Bij dit project is het de bedoeling om het Raalter winkelgebied en het bedrijventerrein de Zegge te voorzien van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dit houdt in dat we in overleg en nauwe samenwerking met de politie, brandweer en natuurlijk de ondernemers gestructureerd gaan werken aan maatregelen om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen en om overlast, en criminaliteit en onderhoud tegen te gaan.”

Raalte heeft zoveel te bieden

Tot slot kan Martijn Dadema het niet laten om zijn enthousiasme voor zijn nieuwe functie te uiten: “De kwaliteit van leven in de gemeente Raalte is hoog, de dienstverlening is goed, het openbare leven bruist met vele jaarlijkse feesten en festivals, muziek, cultuur, carnaval en sport. En natuurlijk een prachtige landelijke omgeving waar het heerlijk recreëren is, maar toch centraal in Nederland. Veel inwoners zijn erg tevreden en wonen graag in de gemeente Raalte. Wie wil daar geen burgemeester van zijn? Ik in ieder geval wel”.

Lees ook

December-editie Soepcafé Annahuis gecanceld

RAALTE – Het soepcafé in het Annahuis, dat gepland stond op vrijdag 10 december, gaat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.