nieuw heeten krijgt pak slaag van hoonhorst

In de 5e Klasse A heeft Nieuw Heeten vandaag een grote nederlaag geleden tegen Hoonhorst. Op het eigen sportpark ‘De Belte’ ging de ploeg van trainer Harrold Sneller met liefst 5-1 onderuit.

“In de eerste helft ging het behoorlijk gelijkop”, vertelt Sneller. “We hadden wat moeite om in ons spel te komen, maar ondanks dat creëerden we een aantal grote kansen.” Deze kansen benutte de thuisploeg niet en dat deed Hoohorst wel. Een kleine tien minuten voor rust werkte Nieuw Heeten de bal niet goed weg en tekende Mike Niens voor de 0-1 ruststand.

Na rust leek het snel gedaan met Nieuw Heeten. Binnen zes minuten na de rust liepen de bezoekers uit naar een 3-0 voorsprong door persoonlijke fouten bij de thuisploeg. Sneller: “Dit is onze valkuil. Het gebeurt regelmatig dat we na rust wat slap beginnen en daardoor makkelijker tegendoelpunten krijgen. Daar moeten we aan gaan werken.” Na de 3-0 was de spanning er wel af en scoorde Hoonhorst nog twee maal. Koen Kemper redde de eer voor de thuisploeg door de 5-1 te maken.

De trainer van Nieuw Heeten was onder de indruk van het fysieke spel van Hoonhorst. “Zij zaten er continu kort op en daardoor konden wij maar moeilijk in ons spelletje komen. Daarnaast lieten we hun laatste man te veel en te vaak vrij, waardoor Hoonhorst het balletje rustig rond kon laten gaan.”

Ondanks de nederlaag van Nieuw Heeten blijft de ploeg op een tiende plek staan in 5A. De ploeg van Sneller staat negen punten voor op de nummer laatst en de nummer twaalf. Het verschil met Langeveen, dat nog een wedstrijd in te halen heeft, is momenteel vier punten in het voordeel van Nieuw Heeten. Volgend weekend gaat de ploeg van Sneller op bezoek bij USV.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.