nieuw heeten klopt sdol in streekderby

De streekderby tussen Nieuw Heeten en SDOL is zondagmiddag geëindigd in 3-1 voor Nieuw Heeten. Die ploeg stijgt daardoor naar de achtste plaats in de Vijfde klasse A, terwijl SDOL naar de tiende plek daalt.

“Een zakelijke en degelijke zege”, zo omschreef Nieuw Heeten-trainer Harold Sneller de overwinning van zijn ploeg. Hij zag hoe SDOL in de eerste helft gelijkwaardig was aan zijn ploeg en ook op voorsprong kwam. Colin Spoolder profiteerde van een te korte terugspeelbal in de defensie van Nieuw Heeten en tekende voor de 0-1.

Lang kon SDOL niet genieten van de voorsprong. Hessel Grolleman was in de 22e minuut het eindstation van een goed lopende aanval. Op aangeven van Juul Kruiper bracht hij de stand weer in evenwicht. Koen Kemper had de thuisploeg nog voor rust op voorsprong kunnen zetten, maar één op één met de SDOL-goalie kwam hij niet tot scoren.

In de tweede helft nam Nieuw Heeten het heft in handen en zette Juul Kruiper zijn ploeg op voorsprong. Uit een hoekschop tikte hij de bal bij de eerste paal binnen. Tien minuten later werd het zelfs 3-1, op aangeven van Huib Kemper was het Jort Schutte die raak kopte. Vervolgens nam SDOL risico, waardoor Nieuw Heeten gevaarlijk kon worden uit de counter. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor het scorebord na 90 minuten op 3-1 stond.

“Op basis van de tweede helft hebben we terecht gewonnen”, vond Sneller. “SDOL stond tactisch goed en daar hadden we vooral voor rust moeite mee. Maar ik ben blij dat we het thuispubliek eindelijk eens hebben kunnen belonen. Ze zijn er altijd in grote getale en hebben deze overwinning verdiend.” Volgende week komt Nieuw Heeten niet in actie, SDOL speelt thuis tegen Hoonhorst.

Stand onderin 5A:

6. Bornerbroek 17 – 25

7. Raalte 16 – 20

8. Nieuw Heeten 16 – 19

9. La Premiere 16 – 18

10. SDOL 15 – 17

11. Langeveen 15 – 10

12. Manderveen 16 – 7

13. Vilsteren 15 – 4

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.