midden nederlands kampioenschap fietscross

Terwijl de meeste Bissinghcrossers nog bezig zijn om uit hun winterslaap te ontwaken, stonden de families Katoele en Waaijenberg en Dylan Schuurman afgelopen zaterdag langs de baan in Nunspeet. Daar werd de eerste nationale wedstrijd van het seizoen verreden en ging de strijd om de titel Midden Nederlands Kampioen.

Erik Katoele (cruisers 45+) en Cencia Waaijenberg (dames cruiser t/m 30) wisten als enige de finale te behalen op de baan met bijna alleen maar bochten. Erik was vastbesloten om zijn meest geduchte rivaal eindelijk eens een keer te verslaan en zelf kampioen te worden. Dat eerste dat lukte prima, maar dat laatste werd helaas voorkomen door een rijder uit Lichtenvoorde. Net als de meeste wedstrijden van vorig seizoen moest Erik dus wederom genoegen nemen met het zilver.

Bij de cruiser dames moest Cencia het onder andere opnemen tegen de huidige wereldkampioen en kwam helaas niet verder dan een vijfde plek. Talysa Katoele had het zwaar in haar halve finale, waar ze meteen in de eerste bocht klem werd gereden. Haar vriendje Dylan Schuurman, die zelf al in de manches uitgeschakeld werd, deed langs de kant zijn uiterste best om haar naar voren te juichen. Helaas kwam ze net tekort om zich te plaatsen voor de finale. Pechvogel van de dag was Sander Waaijenberg die, net als bij de openingswedstrijd van een week geleden, in een gladde bocht zijn fiets niet onder kon controle kon houden. Gelukkig hield hij er behalve enkele flinke schaafwonden en een gebutst ego niks aan over.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.