marienheem dient koploper eerste nederlaag toe

Op sportpark ’t Aspel versloeg Marienheem vanmiddag koploper AVC Heracles met 4-2. Voor de ploeg uit Almelo was dit pas de eerste nederlaag in de competitie.

Marienheem-trainer Sander Brinkman was in zijn nopjes met de overwinning. Zijn ploeg sluit dankzij de zege weer aan bij AVC Heracles en USV en doet weer enigszins mee om de titel in de 5e Klasse A. Volgens Brinkman was de overwinning volkomen terecht: “We hebben vanaf het eerste fluitsignaal direct risico genomen door achterin één op één te spelen, waardoor we volle bak druk konden zetten op Heracles. Dit heeft uiteindelijk goed uitgepakt en dat maakt de overwinning extra mooi.”

AVC Heracles begon sterk aan de wedstrijd en kwam dan ook op 0-1. Niels Kolkman maakte de gelijkmaker, waardoor beide ploegen gingen rusten met een 1-1 stand. Na rust was het wederom AVC Heracles dat het net als eerste wist te vinden, maar slechts drie minuten later was daar opnieuw Kolkman om te tekenen voor de gelijkmaker. “Vanaf de 2-2 kwam het geloof terug bij de jongens en dat pakte goed uit”, stelt Brinkman. Remy Velderman en Maikel Lorkeers tekenden respectievelijk voor de 3-2 en de 4-2.

Kolkman, vorig seizoen nog uitkomend voor SDOL, was met zijn twee doelpunten van grote waarde voor Marienheem. Brinkman: “Normaal gebruik ik Niels alleen als twaalfde man, want hij kan namelijk maar één keer trainen. Vandaag was ik door blessures genoodzaakt om met hem te starten en daar heb ik geen spijt van. Niels is een echte spits met een neusje voor de goal en dat heeft hij vandaag andermaal bewezen.

Dankzij deze overwinning vindt Marienheem weer enigszins de aansluiting met de bovenste ploegen in 5A. De ploeg van Brinkman staat nu nog vier punten achter op USV en zes punten op AVC Heracles. Volgende week neemt de ploeg van Brinkman het op tegen Zenderen Vooruit, de nummer vier in 5A. Wederom een spannende wedstrijd, want bij winst houdt Marienheem de druk op de nummers één en twee van de ranglijst.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.