marienberg opent eg waaijman tribune in stijl

“Is het nu Waaijman met een lange IJ of gewoon met een Y”, vroegen velen leden zich nu af.

Dochter Wilma bracht al snel uitkomst. “Officieel heten wij van achteren Waaijman, met lange ij dus maar mien Va schreef, eigenwies als hij was, het meestal met een Y.” Wederom Eg Waayman ten voeten uut. Mooi…..De legendarische voorzitter kreeg zijn terechte ereplek op het strakke hoofdveld van voetbalvereniging Mariënberg.

Vanaf nu torent Eg boven zijn geliefde Westerpark uit. Zijn beeltenis op de tribune spreekt boekdelen. Zo herinneren wij ons Eg allemaal….Het was een mooie opening met een hoog Waayman…euh sorry Waaijman gehalte. Een kleine dertig nazaten van Eg hadden de moeite genomen om af te reizen naar Mariënberg. Trots, wat ook doorsijpelde in de dankwoorden na afloop van de kinderen van Eg. “En hij heeft het verdiend…” waren de mening van anderen.

Kippevel, weer een ijkpunt in ons toch al zo mooie 70-jarige geschiedenis. Van de oprichter tot het jongste lid, Mick Schuldink,aan toe. Ieder lid draagt Mariënberg datzelfde roodzwarte hart toe.

Jammer genoeg ontbrak het oudste ere-lid, Derk-Jan Rosink, wegens ziekte. Maar hij werd keurig vervangen door Mick, met vijf jaar en een beetje, het jongste lid van onze club. Hij mocht samen met burgemeester Marc-Jan Ahne de opening verrichten. Dat ging natuurlijk niet geheel vlekkeloos, dus gewoon in de stijl van Mainbarg.

Het doek zat toch iets te vast om de tribune heen. Maar al snel was een ladder gevonden en kroop een eveneens legendarische keeper op de tribune om de nieuwe uitstraling te onthullen. André Hofsink, creatief als hij is, heeft er weer een bijzonder mooi meesterwerk van gemaakt. Ruim driehonderd foto’s zijn verwerkt in de achterwand. Het geeft een bijzonder kleurrijk geheel.

De EG Waaijman-Tribune is zeker een bezoekje waard.

Het vlaggenschip logenstrafte de gedachtegang van EG vervolgens niet. Al ging nog niet alles in de geest van EG, regelmatig werd de voet niet naast de bal gezet en het lichaam erover heen.

Ach, zo valt er nog altijd wat te verbeteren op het Westerpark. Maar Mariënberg mag zichzelf ook wel eens wakker kussen. Want het viel wederom vele mensen van de buiten de club op. “Wat hebben jullie het hier toch fantastisch voor elkaar. Niet te geloven.” Tja, dat is ook Mainbarg ten voeten uit. Wij beseffen soms zelf half niet eens hoe goed wij het hier eigenlijk voor elkaar hebben.

Want ook de gerenoveerde kleedkamers zijn om door een ringetje te halen. En kijk eens naar onze gezellige kantine of de staat van onze velden.

Of de kwaliteit van ons dameselftal, het oh zo geliefde dameselftal van ons aller Eg. Wij realiseren dit iedere week weer met talloze vrijwilligers. Wij moeten eens ophouden te gaan zeuren over die dingen die niet allemaal goed zijn bij onze club….Want er zijn zoveel meer dingen die wel gewoon super zijn bij onze mooie roodzwarte club. Zoals bijvoorbeeld de EG WAAIJMAN-Tribune, een mooi eerbetoon aan een markant man.

Een Mainbarger in hart en nieren…Iene die alles over had voor zijn club, net als wij met z’n allen.

Het glas bij ons is gewoon halfvol in plaats van halfleeg……Daar werd dan ook op geproost in de gezellige derde helft. En toen ik zaterdagavond vertrok vanaf het Westerpark keek ik nog een keer om en zag ik EG vanaf zijn eigen tribune een dikke knipoog geven….Eg wij belooft oe….Wij zullen er veel gebruik van gaan maken. Veule Wille!

Meer foto's