maatwerk belangrijkste actiepunt zorg raalte

Persoonlijke aandacht en betere communicatie zijn de belangrijkste actiepunten die maandagavond zijn geformuleerd tijdens een dialoog over de zorg georganiseerd door de PvdA Raalte.

De actiepunten werden na afloop aangeboden aan wethouder Gosse Hiemstra.

De concrete actiepunten voor de zorg in Raalte zijn:

1. Korte lijnen, elkaar kennen en weten waar je terecht kunt. Mensen vragen sneller hulp. Vertrouw op adviezen van professionals. Goede samenwerking tussen eerste en tweede lijnszorg.

2. Meer warmte in de zorg en tijd nemen voor goede zorg. Maak een speelse en herkenbare omgeving in de langdurige zorg. Voorkom dat te veel wordt geleund op vrijwilligers en mantelzorgers.

3. Meer communicatie zorgt voor betere zorg. Minder contactpersonen, vaste vertrouwde relaties met zorgvragers. Vertrouw professionals voor de organisatie en keuzes van zorg.

4. Persoonlijke aandacht. ‘Keukentafelgesprekken’ vragen om inzet van deskundige mensen. Wijkverpleegkundigen staan centraal. Ook GGZ-kennis toevoegen aan wijkverpleegkundige.

5. WMO moet uitgaan van kennis wijkverpleegkundigen. Minder kaders uit WMO en meer maatwerk. Betere samenwerking tussen WMO en zorgverzekeraars.

Wethouder Hiemstra gaf aan herkenbare knelpunten te zien. “Daar wil ik aan werken door onder andere de verhouding tussen zorgverzekeraar en de WMO te verbeteren. Dat vraagt tijd en daarom ben ik blij met het besluit van de gemeente Raalte om de overgang in de zorg over twee jaar uit te smeren.”

Daarnaast staat Hiemstra achter de keuze om niet aan te besteden maar te kiezen voor samenwerking. “Dat heeft te maken met de bezuinigingsopdracht vanuit Den Haag.”

PvdA-raadslid Arie van der Wilt neemt de aanbevelingen van deze avond mee bij de behandeling in de gemeenteraad.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.