maak van boomfeestdag ook boomblijfdag

“Mooie gezonde bomen worden helaas veelvuldig geveld door de zeer ruime regelgeving voor het vergunningvrij vellen van bomen. Het lijkt wel of velen zich niet realiseren dat juist deze bomen de toekomstige grote en zelfs monumentale bomen binnen de gemeente Raalte zouden kunnen zijn.”

In de raadsperiode 2010-2014 is door de gemeenteraad besloten om de stamdiameter voor het vergunningvrij vellen van bomen die buiten de groenhoofdstructuur staan in de gemeente Raalte te wijzigen van 0,35 meter naar 0,5 meter gemeten op 1,3 meter boven het maaiveld. (maar liefst 1,57 meter omtrek!). De gevolgen van dit besluit zijn zeer waarneembaar voor een ieder die dit wil zien.

Raalter Bomen roept de Raalter politiek op om zo spoedig mogelijk met een voorstel te komen om de stamdiameter voor het vergunningvrij vellen van bomen terug te brengen van 0,5 meter naar 0,35 meter gemeten op 1,3 meter. boven het maaiveld. “Een simpele aanpassing van de APV volstaat. Raalter Bomen hoopt op een groen politiek kado voor een mooie viering van de Boomfeestdag.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.