lucky kwalijk gedrag jeugd balen we van

Lucky Rijssen vindt het ‘heel kwalijk’ en ‘baalt er ontzettend van’ dat discojeugd zich zaterdagavond in Broekland heeft misdragen. “Maar helaas ligt dit buiten onze macht”, zegt bedrijfsleider Martijn de Roy van Zuydewijn. “Het is de verantwoordelijk van de jeugd. Wij proberen de overlast altijd tot het minimum te beperken en helaas is dit gebeurd. Wij zorgen alleen voor veilig vervoer. We huren voor het vervoer een professioneel busbedrijf in.”

Zaterdagavond plasten jongeren uit een discobus die onderweg was naar Lucky, tijdens een tussenstop, in tuinen aan de Van Dongenstraat in Broekland. Een boze buurtbewoner liet weten dat het na afloop ‘een grote bende’ was. Vervolgens kreeg hij spottende opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd toen hij er wat van zei. En tot slot zag hij de bus overvol wegrijden.

“Het is schandalig en ik praat het ook absoluut niet goed, maar helaas gebeurt dit. Dat gaat allemaal buiten ons om. Wij huren een bedrijf in en daarnaast voor een buschauffeur is het ook moeilijk om vijftig jongeren onder controle te houden. Het gedrag van jongeren is een maatschappelijk probleem. Wij zorgen voor veilig vervoer en in de vijftien jaar dat wij discovervoer organiseren, hebben wij nog nooit een ongeluk gehad. De bussen die wij huren voldoen aan de wettelijke eisen en dan mag er gestaan worden in de gangpaden. En op ons terrein waar de bussen aankomen staan vuilniszakken en beveiliging. Daar kan iedereen zijn troep weggooien. Helaas hebben de jongeren hun troep zaterdag laten liggen.”

Volgens De Roy van Zuydewijn is het altijd één procent van de jongeren die zich misdraagt. “Afgelopen weekend waren er tweeduizend jongeren in Lucky en alles verliep op rolletjes. Maar die paar jongeren zorgen voor een negatieve sfeer. Ik vind het heel kwalijk dat de meneer uit Broekland er hinder van heeft ondervonden en ik ga hem zeker bellen. Wij doen altijd wat in onze macht ligt, maar de verantwoordelijkheid blijft liggen bij de jeugd.”

De bedrijfsleider van Lucky baalt er bovendien van dat altijd de negatieve berichten in de media verschijnen. “Wij doen altijd heel veel mooie, goede dingen. Dit weekend hadden wij een ‘Bacardi Pineapple winterpool party’. Daarom hebben wij vijfhonderd ananassen gedoneerd aan de Voedselbank. Maar daar hoor lees je dan niets over terug. Wij zijn een heel net uitgaanscentrum, maar helaas hebben wij niet alles in eigen hand. Er blijft gewoon een bepaalde verantwoordelijkheid liggen bij de jeugd.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.