loenatik te gek en pride in filmhuis olst

In het Holstohus vertoont het Filmhuis Olst, op vrijdag 27 maart weer twee films. ‘Loenatik te gek’ voor kinderen en ‘Pride’ voor volwassenen

18.30 uur ‘Loenatik te gek’.

In Zonnedael woont een groep volwassen psychiatrische patiënten. Met veel liefde worden ze verzorgd door zuster Ten Hoeven en de patiënten zijn op hun eigen manier allemaal gelukkig. De vijf maffe patiënten, de Majoor, Bep Brul, Fats, Dr. Doolittle, en Mevrouw De Haas zijn uitgegroeid tot populaire karakters bij jong en oud. De directeur van Zonnedael heeft de kliniek opgeven en de patiënten de wijde wereld ingestuurd.

Zuster Ten Hoeven mist haar geliefde patiënten en zonder hen heeft ze geen doel meer in haar leven. Als de patiënten horen dat de zuster ontvoerd is, komen ze gezamenlijk in actie. Onder leiding van de Majoor beginnen ze aan een uitbundige, gevaarlijke en prettig gestoorde zoektocht.

20.30 uur ‘Pride’.

Een Britse komedie over een groep homoseksuele activisten die in de zomer van 1984 besluiten om stakende mijnwerkers bij te staan. Margaret Thatcher is premier van Engeland op het moment dat de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen, besluit een groep homoseksuele en lesbische activisten geld op te halen om de families van de stakende mijnwerkers te ondersteunen. Maar ze stuiten op een probleem: de bond lijkt gegeneerd hun steun te ontvangen. De actievoerders laten zich echter niet uit het veld slaan. Ze besluiten de bond te negeren en de mijnwerkers direct te benaderen. Ze ontdekken een mijnwerkersdorp in het hart van Wales en trekken er op uit in een busje om hun donatie persoonlijk te overhandigen. Het onweerstaanbare ‘Pride’ vertelt het waargebeurde verhaal over twee totaal verschillende gemeenschappen die zich verenigen voor een gezamenlijk doel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.