lezing over bijen in langhuus wijhe

n van een bijenvolk, hoe gaan ze om met voorspoed en crisis? Bezuinigen of investeren: actuele thema’s waar de bijen een eigen antwoord op hebben.

De verwondering en het nut van bijen voor de kringloop waar wij zelf ook deel van uitmaken, het plezier wat er aan te beleven valt. Wat drijft de imker: is het alleen de honing of is het bijen houden verschoven naar kleinschaligheid en biologische interesse?

Op deze IVN avond zal dit het thema zijn waar van alles over te zeggen en misschien wel te vragen zal zijn. Wat kan ik doen in mijn eigen omgeving en hoe kan ik dan een bijdrage leveren aan de vitaliteit van bestuivende insecten?

Sigis Sparenberg is een ervaren imker, maar ook leraar bijenteelt en imkert ongeveer met 25 bijenvolken. Op meerdere plekken in Salland zijn de bijenvolken te vinden. Sinds 10 jaar is hij de trekker van het opleiden van nieuwe mensen in de imkerij, samen met een bescheiden opleidingsteam worden in Salland jaarlijks zo’n 30 mensen opgeleid tot imker en zijn er ook mogelijkheden voor vervolg cursussen.

Iedereen is van harte welkom op deze avond, georganiseerd door IVN-Wijhe-Olst. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijsgesteld.

Wanneer: vrijdag 13 maart 2015

Waar: in het Langhuus, Langstraat 29 te Wijhe

Aanvang: 20.00 uur

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.