laagdrempeligheid kracht open huizen dag

Laagdrempeligheid kenmerkt de Open Huizen dag volgens makelaars uit Salland. Op de NVM Open Huizen Dag op 28 maart, kun je tussen 11.00 uur en 15.00 uur veel huizen bezoeken zonder een afspraak te maken.

Op funda.nl kun je bekijken welke huizen er mee doen aan de Open Huizen Dag. Die huizen kun je vrijblijvend en gratis bezoeken. Én dat is de kracht van de Open Huizen Dag. “Verkopers kunnen extra kijkers verwachten. Mensen willen niet plannen. Op de Open Huizen Dag ben je niet verbonden aan een agenda zodat je langer in een woning kan rondkijken”, vertelt Gerben ten Broeke.

“Je kunt je huis extra onder de aandacht brengen. Mensen lopen vrijblijvend binnen. Dat vinden de meeste kopers het prettigst. Ze zijn vooral op zoek naar de emotie rondom een huis. Je kunt de stenen aanpassen en vervangen maar de omgeving niet”, is de beredenering bij DW Makelaardij uit Wijhe.

Inneke Reimert van Hannink uit Wijhe vertelt dat er rondom de Open Huizen Dag vele acties zijn. “Er zijn in deze periode veel aanpassingen in de prijs van woningen. Je ziet dat de markt weer groeit, er zijn 15 tot 20 procent meer deelnemers.”

Dat het aantal deelnemers stijgt merkt ook Chris Schrijver van Salland Makelaardij. “Vorig jaar deden er 40 verkopers mee, dat aantal is dit jaar gestegen tot boven de 50. Je merkt dat de woningmarkt weer wat aantrekt. Dat blijkt wel uit de cijfers.”

Schrijver merkt dat verkopers die mee hebben gedaan aan de Open Huizen Dag vaker zelf ook gaan kijken op de Open Huizen Dag. “Ze gaven vaak zelfs aan hun huis tijdens het Open Huis te hebben gevonden.”

Uitstraling

Om een goede indruk te maken moeten verkopers zorgen voor een goede uitstraling van het huis. “Het huis moet gemoedelijk zijn. Er moet geen speelgoed van de kinderen rondslingeren”, zegt Chris Schrijver. “Mensen moeten vooral niet zelf gaan onderhandelen over bijvoorbeeld de prijs. Dat moet je aan de makelaar overlaten”, vult Schrijver snel aan.

Inneke Reimert is het met Schrijver eens. “Mensen moeten een goed gevoel krijgen bij een huis. Als verkoper kun je dat goede gevoel stimuleren. Vroeger zeiden ze dat je een stukje appeltaart moest aanbieden. Nou, doe het maar gewoon.”

Gerben ten Broeke geeft nog aan dat het huis schoon en opgeruimd moet zijn. “Het huis moet uitnodigen om naar te gaan kijken.”

Henry Bosch geeft de verkopers meestal als tip mee om de huisdieren naar de buren te brengen. “Ondanks dat je zelf dol bent op de dieren, wil het nog niet zeggen dat de potentiële kopers van dieren houden.”’

Volgens Bosch is het van belang dat je als verkoper alle gordijnen open hebt omdat het huis dan ruimer lijkt. En je moet de dag voor de bezichting rekening houden met je maaltijd. “Kook de avond voor de bezichtiging neutraal, pittige gerechten of vis zijn de ochtend er na nog goed te ruiken”, geeft Bosch als tip.

De Open Huizen Dag is op zaterdag 28 maart van 11.00 tot 15.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.