kraantje pappie naar pedro pico pop

Pedro Pico Pop presenteert een nieuwe ronde hiphop- en dance namen voor het festival in de zomer. Kraantje Pappie, FATA, NoizBoiz, PYRODOX, The Volcano Boys, Melloww, STTRBSTN en jongeren van jongerencentrum TraXX staan zaterdag 18 juli op Pedro Pico Pop in Raalte.

De Groningse rapper Kraantje Pappie keert deze zomer terug naar Raalte. In 2012 stond hij ook al op het podium van Pedro Pico Pop. Sinds zijn landelijke doorbraak deed Kraantje ruim 200 shows, van poppodia tot aan grote festivals als Rock Werchter en Lowlands.

Vorig jaar startte Kraantje Pappie zijn eigen platenlabel en de eerste act die hij tekende was FATA. De uit Deventer afkomstige formatie staat voor soulvolle, realistische hiphop. De mannen presenteerden vorig jaar hun debuutalbum ‘Jongvolwassen’ in een uitverkocht Burgerweeshuis.

Het uit Rotterdam afkomstige collectief NoizBoiz staat al jaren bekend om hun kenmerkende UK-sound, waarmee zij in Nederland pioniers zijn op het gebied van dubstep en grime. PYRODOX is een 20 jarige DJ/Producer uit Overijssel. Zijn stijl is Festival Trap, House, Twerk met Hardstyle & Moombahton invloeden.

The Volcano Boys is een duo uit Amsterdam waarvan de roots in Overijssel ligt. De twee brengen een overtuigende mix van garage, soul en rock and roll. Melloww (geboren als Melvin Lammers) verstaat de kunst van de funk. Zijn brede muzieksmaak is duidelijk terug te horen in zijn DJ-sets. De drie jongens van STTRBSTN zorgen voor een portie georganiseerde chaos op de dansvloer.

Daarnaast werkt Pedro Pico Pop dit jaar samen met jongerencentrum TraXX. Jongeren van JC TraXX gaan in de aanloop naar het festival samenwerken met een aantal lokale artiesten aan een act. De jongeren zullen op Pedro Pico Pop een show neerzetten.

Reeds bevestigd voor de elfde editie van Pedro Pico Pop zijn: DeWolff, Heymoonshaker, Smokey Bastard, The Kendolls, The Lost Boys Club, Rene SG, Fake O’s, Soviet Grass, Mr. Polska, The Miseries (met Tim Knol), PAUW, Falco Benz, The Black Cult en Radio Days. De voorverkoop is inmiddels gestart via staging2.pedropicopop.nl en tickets zijn verkrijgbaar voor 17 euro exclusief servicekosten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.