kingsdeals op bluestown cafe raalte

Zondag 22 maart is alweer de vijfde editie van Bluestown Café bij De Leeren Lampe. Tijdens Bluestown Café treden op: Kingsdeal en Harp Mitch en the Bluescasters. De zaal is open vanaf 14.00 uur en de entree is gratis. Er worden tijdens deze middag video opnames gemaakt voor het programma Bluestown Café.

Kingsdeal

Kingsdeal is een nieuwe swingende bluesband uit de omgeving van Deventer, opgericht in 2014. De bandleden zijn al jaren actief in de blues scene. Ze spelen vooral eigen werk ‘Chicago Style’. Dit wordt afgewisseld met nummer van grote blueshelden, zoals: The Red Devils, Albert King, James Harman en Tab Benoit. De nummers van deze helden worden als voorbeeld gebruikt. Ze maken hier een geheel eigen versie van, waarbij improvisatie het toverwoord is.

Paul op basgitaar. Enkele nummers met de normale basgitaar om de nek. Het merendeel van de nummers wordt echter gespeeld op een slappende contrabas.

Thijs laat zijn plectrum vaak voor wat het is en bespeelt zijn gitaar met zijn vliegensvlugge vingers. Met de ogen dicht en vol passie ‘vertelt’ hij, tijdens een solo, zijn verhaal.

Met zijn jarenlange zangerervaring gooit Arjan tijdens een liveoptreden alle registers open. Daarnaast blaast en zuigt hij de bluesharp dwars door een buizenversterker heen. Eric swingt met een enorme brok ervaring achter het drumstel de pan uit. Dit alles gepaard gaande met een brede grijns op zijn gezicht. Bij elkaar geeft dit Kingsdeal een geheel eigen sound.

Plezier en passie zijn de belangrijkste ingrediënten van deze band. Dit maakt een optreden van Kingsdeal een gegarandeerde dosis luister en kijk plezier.

Arjan De Bree – Zang/Bluesharp

Paul Nagtegaal – Contrabas/zang

Eric Broer van Dijk – Drums

Thijs Westenberg – Gitaar

Harp Mitch en the Bluescasters

Niemand hoeft aan deze 4 mannen de blues nog uit te leggen; gevoel kun je niet aanleren. Afzonderlijk hebben zij bijna alle facetten van de verschillende muziekstijlen al gespeeld om vervolgens terug te keren naar de oorsprong: The Blues. En die spelen ze met passie, hoeken en kanten, liefde, verdriet en woede, maar vooral met gevoel en dat alles samengeperst in 12 maten blues. Daarbij overschrijdt Harp Mitch & The Bluescasters niet alleen emotionele grenzen: twee van de vier muzikanten komen uit Nederland, de anderen komen uit buurland Duitsland. Afgezien van wat gediscussieer over ‘groenemattensport’ harmonieert dit viertal zonder twijfel met hun muziek. Terwijl muzikale ‘brothers’ en leeftijdgenoten de richting van de populaire muziek vaak al lang hebben opgezocht, gaat het Harp Mitch & The Bluescasters er niet om te proberen de jeugd te behouden. Hun sound klinkt fris en eerlijk, soms stampend hard en dan weer kwetsbaar zacht. Vanuit ondergronds broeiende zachte Ballades worden ineens ware Rock-Monsters geboren. Ze vinden ‘The Blues’ niet op nieuw uit, waarom ook? Toch klinken zij niet geconserveerd, verliezen zich niet in nostalgie en melancholie. En hoewel blues en melancholie dicht bij elkaar liggen, de verlaten geliefden betreurt worden waarvoor het snaarinstrument in veel gevallen model gestaan heeft, gunt Harp Mitch & The Bluescasters zich een beetje extra luxe: de luxe van vier mannen ,oftewel de extra portie geluid die bij veel bluesbands de ontbrekende schakel is. Zanger, bluesharpist en slag-gitarist “Harp Mitch” maakt het verschil. Hij is het bewijs dat tastbare gebeurtenissen tot muzikale verhalen kunnen worden getransformeerd. Hij weet als geen ander met zijn bluesharp en chromatische harp verhalen te vertellen waarin hij de woorden vervangt door klanken. Het repertoire van de band bestaat uit een mix van Chicago- en onvervalste Neder-blues, Texas-blues, Jump-blues, Slow-blues. Dit uit zich in een sfeervolle mix van eigen composities en super opzwepende nummers van Rick Estrin, Steve Guyger, Rod Piazza, Ronnie Earl, Buddy Guy en vele anderen.. Muziek maken brengt een geweldig goed gevoel wat deze vier mannen ook uitstralen. Welke zijn weerklank vindt op het publiek. Dit alles zorgt ervoor dat tijdens de ‘Gigs’ van Harp Mitch & The Bluescasters het dak er regelmatig wordt afgeblazen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.