kids st jozef trekken aan de bel

Alle kinderen van KBS St. Jozefschool uit Wijhe hebben donderdag één minuut lang heel veel herrie gemaakt. Dat deden zij om aandacht te vragen voor kinderen op de wereld die geen onderwijs krijgen, speciaal voor kinderen met een handicap.

“Onze kinderen gaan dagelijks naar school en leren naast de basisvakken heel veel over de wereld, over ontwikkelingen, over omgaan met elkaar en vriendschappen. Dat willen we voor alle kinderen: een toekomst met mogelijkheden om een zo volwaardig mogelijk eigen leven op te bouwen. Helemaal voor kinderen met een handicap”, vertelt directeur Titia Claassen.

Bijna alle kinderen hadden iets oranjes aan (kleur van het Liliane Fonds) en een instrument, oude pan en pollepel, trommel of toeter mee. “Fantastisch om eens lekker heel veel herrie te maken. Dat gebeurde dan ook van harte. Zo vragen wij aandacht voor het recht op onderwijs van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Want hoewel de Verenigde Naties in 2000 hebben afgesproken dat in 2015 (dit jaar dus) elk kind naar school gaat, is dit Millenniumdoel niet gehaald. Zeker niet voor kinderen met een handicap die op de armste plekken van de wereld wonen.”

Claassen vervolgt: “Van deze kinderen gaat slechts 1 op de 10 naar school. Hoe dat komt? De school is te ver of niet toegankelijk voor hen. Docenten weten niet hoe ze de kinderen moeten begeleiden. Ook komt het voor dat ouders zich voor hun kind schamen of geen geld hebben voor school.

Onderwijs is geen gunst, maar een fundamenteel kinderrecht.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.