kandidaat waterschap willy westenenk

.

Mijn naam is Willy Westenenk. Namens de VVD ben ik kandidaat tijdens de Waterschapsverkiezing op 18 maart. Ik ben getrouwd met Carla en samen met onze 3 kinderen wonen we in Raalte. Hier runnen we een melkveehouderij.

Door mij verkiesbaar te stellen wil ik een aanspreekpunt zijn voor alle inwoners. Door de informatievoorziening te vergroten wil ik inzicht geven in hoe het waterschap zijn taken uitvoert. Zodat iedereen weet hoeveel geld er naar waterkwaliteit, veiligheid, waterbeheer en afvalwaterzuivering gaat. Voor een goed waterbeheer zijn er wateropvangplaatsen nodig, zodat bij hevige regenval de straten niet meteen onder water komen te staan. Deze opvangplaatsen (retentie gebieden) liggen vaak in agrarisch gebied. Om de kosten laag te houden, zullen we moeten streven naar gecombineerd gebruik.

Als deze gebieden nodig zijn voor wateropslag zal er een vergoeding betaald moeten worden, als wateropslag niet aan de orde is kan deze grond gebruikt worden voor landbouwkundig gebruik. Bijkomend voordeel is dat het overtollige water geleidelijk het gebied verlaat waardoor er minder snel verdroging op zal treden. Het waterschap is op dit moment bezig om watergangen anders in te richten. Er wordt aan 1 kant gemaaid, aan de ongemaaide kant komt veel riet. Dit is landschappelijk misschien wel mooi maar het is ook een broedplaats voor ongedierte. Het waterschap zal dit probleem op moeten pakken in verband met veiligheid en verspreiding van dierziekten. Kortom, ik sta voor: Waterveiligheid Waterkwaliteit en een betere Communicatie.

Op het punt van waterbeheer wil ik streven naar droge voeten in natte periodes en voldoende water in droge

periodes voor zowel mens plant en dier tegen een betaalbare prijs. Waarbij er geen plek is voor ongedierte (ratten)

Stem Willy Westenenk VVD nummer 7 Waterschap Groot Salland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.