kandidaat waterschap ronald holtmaat

[i][i/i]

Mijn naam is Ronald Holtmaat. Ik ben kandidaat voor Sallandse Gemeentebelangen (Lijst4 nr. 2). Tegenwoordig woon ik in Raalte maar ik ben ook nog vaak in het buurtdorp Mariënheem waar ik ben opgegroeid. Na 4 jaar raadslidmaatschap voor GemeenteBelangen Raalte wil ik mij nu binnen het waterschap inzetten voor de inwoners van heel Salland.

In het dagelijks leven ben ik adviseur op het gebied van voedselveiligheid. Naast voedselveiligheid en de kwaliteit van levensmiddelen vind ik de kwaliteit van leven in een prettige en veilige omgeving erg belangrijk! Gezond en veilig water voor al haar gebruikers zijn hierbij essentieel. Bij elke keuze zullen wij dan ook goed moeten kijken naar de plaatselijke uitwerking ervan. Wat goed is voor het ene gebied mag niet leiden tot (over)last in het andere gebied. Lokaal maatwerk is nodig en ik wil samen met inwoners uit het gebied tot oplossingen komen. Want die inwoners zij beschikken over de ervaringen die cruciaal zijn voor de juiste besluiten.

Innovaties op het gebied van waterzuiveringsinstallatie‘s (RWZI) juich ik van harte toe, evenals de samenwerking met het onderwijs zoals Hogescholen en Technische Universiteiten. Zo komen we tot nieuwe technieken om afvalwater zo goed mogelijk te zuiveren en restafval te verwerken tot nieuwe grondstoffen. Denk bijvoorbeeld aan innovatieve projecten voor het verwijderen van medicijnresten uit urine in het afvalwater. Een ander voorbeeld zijn kleinschalige waterzuiveringen in de wijk. Daardoor kan de restwarmte en gassen gebruikt worden voor bijvoorbeeld stadverwarming. Dit zijn onderzoeksvraagstukken die onze steun verdienen, want zij zullen bijdragen aan een duurzame leefomgeving.

De komende 4 jaar zal ik mij inzetten voor:

• Sanering van riool-overstorten

• Duurzaam waterbeheer voor alle gebruikers nu en in de toekomst

• Waterberging in combinatie met agrarisch gebruik

• Waar mogelijk recreatief gebruik onderhoudspaden

• Transparante verantwoording financieel beleid

• Vroegtijdige betrokkenheid van inwoners bij te nemen beslissingen

Sallandse Gemeentebelangen “Sterk door lokaal maatwerk”, Lijst 4

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.