kandidaat waterschap michiel bussink

.

Met mijn vrouw en drie kinderen woon ik in het dorp Lettele, pal aan de Lettelerleide, die zo mooi door het Sallandse landschap stroomt. Als zelfstandig journalist schrijf ik onder andere over landbouw en voeding, natuur en landschap. Behalve artikelen, ook boeken, waaronder Lekker Landschap en recent het Deventer Kookboek: boeken om in te lezen en uit te koken. Daarnaast ben ik bestuurlijk actief voor de leefbaarheid en duurzaamheid in mijn dorp en de wijde omgeving en doe ik hakhoutonderhoud in de bossen van Stichting IJssellandschap.

Ik geniet enorm van het water bij mij in de buurt: de IJssel bij Deventer, de weteringen en leides. Ik heb van dichtbij de veranderingen langs het water meegemaakt, vaak ten goede: verbrede oevers, meanderende leides, vistrappen die zijn aangelegd. Terwijl tegelijkertijd het omringende land beschikbaar blijft voor duurzame landbouw. Op sommige plekken moet er nog veel gebeuren of gaan dingen minder goed, is bijvoorbeeld de ijsvogel verdwenen: ik wil me er voor inzetten dat die daar weer terugkomt.

We staan er niet vaak bij stil, maar het waterbeheer heeft een flinke impact op de leefomgeving van ons allemaal. Zonder waterschap zouden grote delen van Salland bijvoorbeeld nog steeds moeras zijn. Maar er moet nog wel wat ten goede veranderen. Via Water Natuurlijk wil ik me inzetten voor veilig, schoon en natuurvriendelijk water, in een toegankelijk, aantrekkelijk én productief landschap, met voldoende werkgelegenheid. Daarvoor is onder andere nodig dat de landbouw minder bulk en meer kwaliteit gaat leveren.

Meer bewandelbare schouwpaden, meer ijsvogels, meer orchideeën én een fatsoenlijke boterham voor boeren en tuinders die lekkere producten leveren: het kan heel goed samen gaan. Dáár wil ik mij hard voor maken, samen met de inwoners van Salland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.