kandidaat waterschap henk oegema cda

O.

Ik ben Henk Oegema (55) en kom uit Dalfsen. Ik ben lijsttrekker voor het CDA bij de waterschapsverkiezingen voor waterschap Groot Salland. Samen met mijn vrouw Rita hebben we 4 kinderen. Naast ons melkveebedrijf heb ik veel bestuurlijke ervaring opgedaan bij Univé, Agrifirm, LTO, AB Oost en Coberco. Momenteel ben ik voorzitter van de vrijwillige kavelruil Dalfsen-Ommen en Plaatselijk Belang Ankum en bestuurslid van de plaatselijke CDA afdeling.

Wat heb ik met water. Het is van levensbelang voor mens, dier en plant. Zonder gezond water geen leven. Ook op ons bedrijf is een goed beheer van water belangrijk voor de groei van de gewassen en is er twee jaar geleden een groot waterbeheersplan uitgevoerd door het waterschap. Om de kwaliteit, veiligheid en kwantiteit van water goed te regelen binnen het waterschap heeft het CDA Overijssel een goed verkiezingsprogramma “In balans met water” opgesteld. Veiligheid, duurzaamheid, samenwerking en betaalbaarheid zijn de kernbegrippen voor een goed functionerend waterschap die uitgediept worden in ons in ons programma.

Veiligheid: Een topprioriteit. We willen geen overstromingen en wateroverlast.

Duurzaamheid: Bij duurzaamheid gaat het bijvoorbeeld om verdroging tegen te gaan en ook om het opwekken van energie uit afvalstromen.

Samenwerking: Om veiligheid en duurzaamheid te kunnen realiseren moet er slim worden samengewerkt met overheden en inwoners.

Betaalbaarheid: Het waterschap moet zuinig omgaan met geld van de inwoners.

Een goede communicatie is belangrijk om draagvlak te creëren voor het waterschap. Ik wil graag een bijdrage leveren aan het doel dat het CDA heeft gesteld om verder te werken aan duurzame en klimaatbestendige watersystemen. Met beide voeten op de grond: dus alleen maatregelen nemen die bijdragen tot de doelen, tegen zo laag mogelijke kosten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.