kandidaat waterschap gerda hulleman

Sallandse Gemeentebelangen .

Mijn naam is Gerda Hulleman en ben getrouwd met Gerrit Hulleman, die bij Waterschap Groot Salland werkt. Al lezend en door wat ik hoor en zie krijg ik een goed beeld van wat er gaande is, ook vanaf de werkvloer bij Groot Salland. Boer en burger willen droge voeten houden. Het land en de tuin laten verdrogen is uit de boze.

Watervervuiling, waterberging, het milieu en duurzaam waterbeheer voor nu en in de toekomst dienen voortdurend aandacht te krijgen. De dijken dienen bestand te zijn tegen het overstromingsgevaar. Ik woonde ik Ingen, in de Betuwe tussen Rijn en Waal en toen de dijk bij Ochten op springen stond in 1995 moest ik evacueren. Die ervaring en dat schikbeeld gun ik niemand. Veiligheid, lokaal maatwerk, ook het recreatief medegebruik van de onderhoudspaden dat vraag ik. “Ruimte voor de rivier” is een mooi plan. Er zijn teveel riool overstorten en daarvan kunnen er best een aantal verdwijnen, worden gesaneerd. De medewerkers van de waterschappen doen hun werk voor ons en de bestuurders beslissen over ons.

Wij, u en ik, moeten betrokken worden bij de te nemen beslissingen. Lokaal maatwerk past u en mij. Inspraak ja, maar dan moeten wij betrokkenheid tonen en gaan stemmen en inspraak verdienen. Niet gaan stemmen betekent niet mopperen want dan heb je je kans om jouw stem te laten horen verspeeld en daardoor enige invloed op het beleid. Door het betalen van Waterschapsbelasting maken we mogelijk wat noodzakelijk is en ik mag erop vertrouwen dat de inkomsten goed worden besteed, maar een transparante verantwoording van het financieel beleid is vereist.

Als bestuurder en raadslid weet ik dat besturen vooruit zien is. Je hoeft niet ver vooruit te kijken want de komende fusie komt er snel aan en laat mensen en zaken samenstromen. Veel werk zal er moeten worden verzet. Geen gepolder!

Laten we er maatwerk van maken met de Sallandsegemeentebelangen Lijst 4.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.