je krijgt een nummer maar je bent geen nummer

In een economisch lastige tijd zie je twee soorten ondernemers ontstaan. Enerzijds heb je de ‘struisvogels’. Die stoppen hun hoofd in het zand, hopen dat de slechte periode gauw voorbij is en dat ze daarna nog bestaansrecht hebben. Anderzijds heb je de ondernemer die juist een prikkel krijgt van tegenslag en een gezonde portie lef en doorzettingsvermogen aan de dag legt. Gerritsen Adviesgroep uit Raalte mag absoluut tot de laatste categorie worden gerekend.

Een boude constatering? Nee hoor! Bij banken zijn de verzekeringen steeds meer een ondergeschoven kindje en wordt van financieel adviseurs verwacht dat ze ‘het er maar even bij doen’. En bij de grotere verzekeraars wordt flink gesnoeid in het aantal adviseurs. Daarentegen zie je bij Gerritsen Adviesgroep juist een tegenovergestelde beweging en dat mag je best gedurfd noemen.

Sinds kort is in de persoon van Robert Davina zelfs een extra adviseur voor de zakelijke markt aangesteld. “We willen investeren in persoonlijk contact met de ondernemers uit deze regio. Bij ons krijg je uiteraard een verzekeringsnummer, maar je bent absoluut geen nummer”, stellen adviseur Robert Davina en eigenaar Antoine Koenjer.

Om de ondernemers kennis te laten maken met de nieuwe medewerker en de Gerritsen Adviesgroep krijgen nieuwe klanten momenteel een gratis scan van de verzekeringsportefeuille aangeboden. “Dat is vaak broodnodig”, weet Davina uit ervaring. “De wetgeving verandert continu, dus het is zaak om het verzekeringspakket regelmatig door te lichten en eventueel aan te passen aan de actualiteit. Wat we nu vaak constateren, is dat de aandacht voor verzekeringen door de jaren heen is verslapt. Een bedrijf kan op een bepaald moment bijvoorbeeld besluiten om de bedrijfsactiviteiten uit te breiden. Helaas vergeet men dan vaak om de verzekeringen gelijke tred te laten houden. Gebeurt er dan iets, dan kan dit nadelige gevolgen hebben.”

Onafhankelijk adviseur

Hetzelfde geldt voor de aansprakelijkheidsverzekering waarbij het van groot belang is dat deze is aangepast aan de laatste veranderingen in de verzekeringsbranche. Dat het een en ander verregaande gevolgen kan hebben, blijkt wel uit de situatieschets die Davina ter illustratie op tafel legt. “Stel dat je als ondernemer door onzorgvuldig handelen een brand veroorzaakt. De nieuwe regeling van het Verbond van Verzekeraars hanteert tegenwoordig het principe ‘de vervuiler betaalt’. Dat gaat zo ver dat de ondernemer bij een veroorzaakte schade wordt verplicht tot het betalen van een in principe onbeperkte schadevergoeding. Wat je kunt doen om dit te voorkomen, is om de verzekerde som van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aan te passen naar minimaal € 2.500.000. Wanneer je dit nalaat, kan dit zelfs het faillissement van die ondernemer betekenen”, legt Davina het mogelijke doemscenario uit.

De zakelijke adviseurs van Gerritsen Adviesgroep nemen daarom veel tijd om de persoonlijke situatie door te nemen. Daarbij proberen ze ondernemers te overtuigen – hoe verleidelijk het ook is – niet alleen naar de premie, maar vooral ook naar de dekking te kijken. “Uiteindelijk wil iedereen met het afsluiten van een verzekering toch vooral een stukje zekerheid kopen”, aldus Davina die in dit kader graag benadrukt dat ze de titel onafhankelijk adviseur met verve mogen dragen. “We doen zaken met bijna elke verzekeraar in Nederland.”

Gerritsen Adviesgroep

Westdorplaan 44

8101 BG Raalte

T: 0572 – 35 41 79

E: info@gerritsenadviesgroep.nl

I: staging2.gerritsenadviesgroep.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.