inzameling oud papier door olster harmonie

Veel Olsteraren hebben gemerkt dat de blauwe papiercontainers vanaf 1 januari 2015 één keer in de zes weken huis-aan-huis wordt ingezameld. Vóór 1 januari 2015 gebeurde dat elke vier weken.

De gemeente Olst-Wijhe is verantwoordelijk voor de inzameling van oud papier en heeft voor de inzameling in Olst een contract afgesloten met De Olster Harmonie en de Theresiaparochie. De opbrengst van het oud papier gaat rechtstreeks naar de inzamelaars, die blij zijn met al het papier en karton dat door inwoners wordt aangeboden.

De kosten van de inzameling komen echter ook volledig voor rekening van de inzamelaars. De blauwe container biedt veel service. U zet hem zo aan de weg, hij wordt voor u geleegd, maar de kosten van die inzameling zijn ook hoger. Deze kosten worden verrekend met de opbrengsten. Om de kosten van de inzameling te drukken is in overleg met de gemeente Olst-Wijhe de inzamelfrequentie verlaagd van 13 x per jaar naar 10 x per jaar. Mede door de digitalisering wordt steeds minder papier aangeboden.

Hebben inwoners, om welke reden dan ook, zoveel papier dat het niet in de container past? Of willen inwoners het oud papier rechtstreeks aanbieden bij de verzamelaars? Iedereen kan elke zaterdag tussen 10 en 12 oud papier brengen naar de verzamelcontainer op het terrein van DéGé-transport aan de Meente. Inwoners van Olst die in het buitengebied wonen en geen blauwe container hebben, kunnen hun papier daar ook naar toe brengen. De inzamelaars zijn daar blij mee, omdat de logistieke kosten voor deze manier van inzamelen veel lager zijn de inzameling met de blauwe containers, zodat er per saldo meer geld bij de inzamelaars komt. Van de opbrengst van het oud papier betaalt de Olster Harmonie instrumenten en verzorgt de vereniging betaalbare muzieklessen voor kinderen.

Vanaf januari is Olst door ROVA in twee wijken verdeeld voor de papierinzameling. Dit geeft soms wat onduidelijkheid of de container aan de weg moet. Op de afvalkalender, staging2.rova.nl of via de speciale ROVA-app, kun je op basis van je postcode zien in welke straten de containers worden geleegd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Klantenservice van ROVA, telefoon 038-4273777.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.