internationale erkenning sallandtrail

De International Trail Running Association heeft de 75km trail gecertificeerd en een ITRA-punt toegekend. De SallandTrail heeft daardoor internationale erkenning.

In Nederland heeft alleen de Limburgse Zwaarste een internationale erkenning. Dat komt onder andere door het criteria hoogtemeters die er gelopen moeten worden.

Op zaterdag 14 maart staan er ruim 800 hardlopers aan de start. De loopafstanden zijn 25, 50 of 75 kilometer. Vanaf het Ravijn gaan de lopers door mul zand, smalle paadjes en over alle heuvels. Onderweg worden verzorgingsposten ingericht waar de lopers getrakteerd worden op krentenwegge, suikerbrood, vlaaien, fruit, cola en sportdrank. Als de lopers eenmaal over de finish zijn is er warme bouillon.

Voor elke deelnemer betaalt de SallandTrail een bedrag aan S(up)port for Nature. Dat geldt per 1 januari 2015 voor alle evenementen die op de Sallandse Heuvelrug plaatsvinden. De opbrengst komt weer ten goede aan het natuurgebied. Het bedrijf Sensata Technologies uit Almelo heeft besloten om de SallandTrail te ondersteunen in het streven om sport en natuur op een aantrekkelijke manier te combineren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.