internationaal zakendoen met rabobank salland

De internationale financiële dienstverlening van de Rabobank kent vele verschillende gezichten. Een aantal wil ik graag met u delen, omdat u er als ondernemer in Salland profijt van kunt hebben bij uw (toekomstige) internationale activiteiten.

We bieden bijvoorbeeld wereldwijd achttien fysieke desks met Nederlands sprekende collega’s die internationaal opererende ondernemers van dienst zijn. In landen als Noord-Amerika, Duitsland, Frankrijk, China en Brazilië. Landen die leidend zijn in de wereldeconomie en landen die sterk in opkomst zijn.

Ondernemers die in die landen opereren, hebben vaak specifieke vragen over zaken als lokale betaalrekeningen, valutazaken, financieringen en leasing. Of ze zijn op zoek naar adressen van ambassades en kamers van koophandel. De desks voorzien in die vraagbehoefte. Ook geven we advies over handelsrisicomanagement. Niet te onderschatten factoren bij internationaal zakendoen zijn de betalings- en leveringszekerheid. Een handtekening onder een overeenkomst is namelijk niet zaligmakend. Een advies van mijn kant: controleer of de inkoop- en verkoopvoorwaarden internationaal voldoen. Die scan kunnen wij u bieden, zodat u meer zekerheden in het zakendoen inbouwt.

Voor vragen hebben we de website vernieuwd: op staging2.rabowereldwijd.nl kunt u alle belangrijke informatie vinden over de dienstverlening van de desks. En de Rabobank Kennis app is beschikbaar, met nog veel meer informatie over internationaal zakendoen voor starters en ondernemingen die al wat langer meedraaien.

Een tweede en nieuwe pijler in de internationale dienstverlening van de Rabobank is de Masterclass International. Dit is een vijf weken durende online masterclass voor ondernemers die internationaal actief willen worden of dat al zijn. Dit kan een ZZP-er zijn, een MKB onderneming, maar ook grotere en complexere bedrijven, die hun omzet vooralsnog voornamelijk in Nederland genereren. De campagne voor de Masterclass start deze maand en we gaan in april starten.

Waarom dit voor u als ondernemer uit Salland interessant is?

Wilt u in het buitenland opereren, dan zult u willen weten of uw propositie aansluit bij de wensen van de door u beoogde markt en of uw marktbenadering de juiste is. Ook wilt u alles weten over de cultuurverschillen tussen Nederland en uw nieuwe afzetmarkt, de speciale regels bij import en export. Misschien wilt u zich zelfs lokaal vestigen. De Masterclass biedt u online wekelijks nieuw lesmateriaal, dat u in eigen tempo en op een tijdstip en plaats die u uitkomt, online kunt afronden. U krijgt feedback en discussies via diverse forums en antwoorden door medecursisten en door Rabobank adviseurs. In de laatste module komt u tot een Plan van Aanpak voor uw internationale expansie. Interessant voor iedere branche en – niet onbelangrijk – er zijn voor u geen kosten aan verbonden.

Wellicht liggen uw internationale ambities al in Duitsland en Polen? En bent u actief op het snijvlak van innovatie en techniek in de maakindustrie of internationale dienstverlening? Dan wil ik u tot slot graag wijzen op onze vierdaagse Ondernemersreis in juni naar Duitsland en Polen. Deze reis geeft een doorkijk in de innovatieve kracht van de IT- en maakindustrie in Dresden, Krakow en Wroclaw en is vooral interessant voor ondernemingen in het MKB.

Rudy Dries, 51 jaar, Specialist Financiële Logistiek bij Rabobank Salland, meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van internationaal handelsrisico management en sinds 2005 werkzaam voor Rabobank. Rudy Dries kunt u bereiken op telefoonnummer (0570) 50 84 10.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.