Home / archiefcentraal / holland kliniek hhcp op pilipijnen

holland kliniek hhcp op pilipijnen

De stichting Heetens Hulpgoederen Centrum Filipijnen heeft op 20 maart een kleine ziekenhuis geopend op het eiland Leyte in de Filipijnen. De ‘Holland Kliniek’ is gebouwd om ervoor te zorgen dat mensen snel ziekenhuishulp kunnen krijgen.

De tyfoon Haiyan zorgde voor een ramp op de Filipijnen. 28 healthcentra werden verwoest en wederopbouw was erg kostbaar. De stichting ‘Heetens Hulpgoederen Centrum Filipijnen’ ontving in 2013 geld en goederen voor de wederopbouw.

In samenspraak met de burgemeester van Javier werd door het echtpaar Schoorlemmer besloten om een klein ziekenhuis te bouwen. In samenspraak met ziekenhuizen, Onze Lieve Vrouwen Gasthuis, De Isala Klinieken, Deventer Ziekenhuis en Ziekenhuis Hengelo, werden er medische instrumenten naar de Filipijnen verscheept.

Op 20 maart werd het ziekenhuis geopend. Daarbij was het echtpaar Schoorlemmer aanwezig.

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.