Home / archiefcentraal / heilig kruis bespreekt voortbestaan in raalte

heilig kruis bespreekt voortbestaan in raalte

De parochie Heilig Kruis gaat in Raalte serieus kijken naar de vorm waarin zij in de toekomst zal voortbestaan. Momenteel heeft het dorp met zowel de Kruisverheffing als de Pauluskerk namelijk twee locaties, terwijl de behoefte hiervoor zichtbaar afneemt. Op dinsdag 17 maart wordt daarom over de toekomst gesproken tijdens een parochieavond.

Pastoor Verweij is duidelijk: “Twee katholieke kerken in één dorp in de huidige tijd is veel. We willen daarom goed kijken naar de toekomst. Daarover gaan we in gesprek”.

In die toekomst zal zeer waarschijnlijk een tweetal kerken niet te handhaven zijn, weet ook Verweij. Voorlopig is er echter nog geen sprake van sluiting. Het gerucht dat de Pauluskerk komend jaar al zou sluiten, deed wel de ronde. Maar de pastoor ontkracht dit gerucht direct. “Daar is nog geen sprake van. De Pauluskerk viert volgend jaar gewoon nog haar 50 jarig jubileum.”

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.