heilig kruis bespreekt voortbestaan in raalte

De parochie Heilig Kruis gaat in Raalte serieus kijken naar de vorm waarin zij in de toekomst zal voortbestaan. Momenteel heeft het dorp met zowel de Kruisverheffing als de Pauluskerk namelijk twee locaties, terwijl de behoefte hiervoor zichtbaar afneemt. Op dinsdag 17 maart wordt daarom over de toekomst gesproken tijdens een parochieavond.

Pastoor Verweij is duidelijk: “Twee katholieke kerken in één dorp in de huidige tijd is veel. We willen daarom goed kijken naar de toekomst. Daarover gaan we in gesprek”.

In die toekomst zal zeer waarschijnlijk een tweetal kerken niet te handhaven zijn, weet ook Verweij. Voorlopig is er echter nog geen sprake van sluiting. Het gerucht dat de Pauluskerk komend jaar al zou sluiten, deed wel de ronde. Maar de pastoor ontkracht dit gerucht direct. “Daar is nog geen sprake van. De Pauluskerk viert volgend jaar gewoon nog haar 50 jarig jubileum.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.