heeten beekbergen na 70 minuten gestaakt

SV Heeten ontving vandaag Beekbergen in de Derde Klasse B, maar de thuisploeg kan vooralsnog geen drie punten bijschrijven. Door een fout van de scheidsrechter werd de wedstrijd na 70 minuten voetbal namelijk gestaakt.

“Een speler van Beekbergen kreeg zijn tweede gele kaart van de scheidsrechter, maar hij werd er vervolgens niet met rood uitgestuurd”, vertelt Heeten-trainer Marco Onderberg. “Wij hadden op de bank al in de gaten dat het niet klopte en toen heb ik mijn aanvoerder het laten checken bij de scheidsrechter.”

Bij Beekbergen hadden ze zelf ook al in de gaten dat het niet helemaal goed zat, want de betreffende speler werd direct gewisseld. “De scheidsrechter constateerde dat de speler toch een rode kaart moest hebben, waardoor Beekbergen met tien man verder zou moeten. Maar de speler in kwestie was inmiddels al naar de kant gehaald. De ingevallen speler moest er volgens de scheidsrechter weer uit, maar hier ging Beekbergen niet meer akkoord. Toen heb ik maar gezegd dat ze dan een andere keer nog terug mogen komen om de resterende twintig minuten uit te spelen”, zegt Onderberg.

De trainer van Heeten geeft aan dat hij zelf waarschijnlijk ook had geprobeerd om in zo’n situatie de speler met twee keer geel te wisselen, maar Beekbergen had volgens hem wel wat beter kunnen handelen. Dat de scheidsrechter fout zat, gaf hij vrijwel direct na het incident toe. Wanneer de resterende twintig minuten worden uitgespeeld, wordt de komende dagen waarschijnlijk duidelijk. Onderberg: Ik hoop in ieder geval dat ze bij de KNVB juist handelen en dat betekent dan dus dat Beekbergen hier de resterende twintig minuten met tien man uitspeelt.

Op het moment van staken stond de thuisploeg met 2-1 voor na doelpunten van Dennis Aarnink en Alexander Ruiter. Heeten heeft alle belang bij een goede afloop, want momenteel staat de ploeg van onderberg op een twaalfde plek en dat houdt aan het eind van de competitie in dat er gestreden moet worden tegen degradatie. Tweede Paasdag krijgt Heeten op het eigen sportpark bezoek van nummer dertien Markelo en dan kunnen er goede zaken gedaan worden door de ploeg van Onderberg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.